Rigatoni med pumpa, svartkål och vitost

Recept rigatoni med pumpa, svartkål och vitost

Här bjuder vi på ett härligt färgglatt recept på en smarrig pasta! Ingredienserna är få men smakrika – pumpa, svartkål, mild vitost och några hackade nötter. Enkelt och gott!
12 februari, 2021

Rigatoni med pumpa, svartkål och vitost

Härligt färg- och smakrik rätt med ost som pricken över i.

Så gör du rigatoni med pumpa, svartkål och vitost

4 portioner

Du behöver:

1–2 butternutpumpa
400 g rigatoni
2 msk olivolja
3–4 vitlöksklyftor
200 g svartkål
20 g pekan- eller valnötter
Salt och svartpeppar
100 g vitost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Halvera pumporna och ta ut kärnhusen med en sked. Skär bort skalen och skär sedan köttet i tärningar. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
  2. Stek pumpabitarna i olivolja. Hacka vitlöken och låt den steka med. Stek tills pumpan är mjuk. Den kan också rostas i ugn 200° i ca 30 minuter. Kanterna får gärna ta lite färg och karamellisera.
  3. Skölj och riv kålen i mindre bitar. Grovhacka nötterna och låt kål och nötter steka med de sista minuterna.
  4. Blanda pumpafräset med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar. Fördela i djupa tallrikar, smula osten över och servera genast.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Pannkakor med pumpa och mozzarella