Pannkakor med pumpa och mozzarella

Recept på pannkor med pumpa

Att vi äter pannkakor på torsdagar, det är sen gammalt. Att vi blandar i pumpa och toppar med mozzarella må vara nytt men ack så gott! En nygammal favorit helt enkelt!
05 februari, 2021

Pannkakor med pumpa och mozzarella

Med pumpa i pannkakssmeten blir de extra nyttiga och söta.

4 portioner

Du behöver:

250 g butternutpumpa
olja
3 ägg
2 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk gurkmeja
salt
smör, till stekning

Fyllning:

400 g butternutpumpa
½ msk olivolja
4 stjälkar timjan
salt och nymalen svartpeppar
125 g minimozzarella
2 msk honung

Gör så här:

  1. Skala pumpan till pannkakssmeten, skär i tärningar och ringla över olivolja. Lägg i ugnssäker form och baka i ugnen under folie i cirka 30 minuter tills den är mjuk. Mosa med en gaffel. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl, tillsätt pumpamos, gurkmeja och salt och vispa till en slät smet, gärna i en blender. Grädda tunna pannkakor.
  2. Skala och skär pumpan till fyllningen i små tärningar och fräs dem i olja tillsammans med timjan. Krydda med salt och peppar. Lägg blandningen på pannkakorna och toppa med mozzarella och honung.

Recept: Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

5 enkla recept på nyttiga pannkakor