Krämig spaghetti med spenat och zucchini

Recept på spaghetti med spenat och zucchini

Få saker är så gott som en skål varm, krämig pasta med riven parmesan över. Här serverad med zucchini och spenat. Gott, nyttigt och enkelt!
12 februari, 2021

Krämig Spaghetti med spenat och zucchini

Tips! Använd gärna en spiralizer (grönsakssvarv) för att skära zucchinin i långa strimlor.

Så lagar du krämig spaghetti med spenat och zucchini

4 portioner

Du behöver:

350 g spaghetti
2 zucchinier
200 g babyspenat
2 msk olivolja
2 dl grädde eller matlagningsgrädde
Salt och svartpeppar

Till servering:

50 g riven parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Riv zucchinin i långa tunna strimlor med en spiralizer.
  2. Stek zucchinistrimlor och spenat i lite olja i 1–2 minuter. Tillsätt grädde och låt koka ihop.
  3. Vänd ner den kokta pastan och smaka av med salt och peppar. Fördela i djupa tallrikar. Strö rikligt med parmesan över och servera genast.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Allt du behöver veta för att göra din egen pasta