Linguine med svamp och hasselnötter

Recept på linguine med svamp och hasselnötter

Lingune med svamp är den perfekta rätten när du vill ha något lättlagat och gott. Varför? Svamp är en råvara som inte behöver fixas och trixas så mycket med. För att verkligen få fram umamin räcker det med att steka svampen i lite olivolja med salt och peppar. Mer än så behövs inte!
12 februari, 2021

Linguine med svamp och hasselnötter

Fördelen med det här receptet är att du kan använda vilken svamp du vill! Kantareller, ostronskivling, champinjoner – möjligheterna är oändliga!

4 portioner

Du behöver:

400 g linguine
300 g ostronskivling
150 g shiitake
150 g skogschampinjoner
2 msk olivolja
40 g rostade hasselnötter
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 handfull bladpersilja, hackad
50 g riven parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
  2. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Stek i olivolja i 4–6 minuter. Tillsätt rostade hasselnötter och stek vidare i 1–2 minuter.
  3. Vänd ner den kokta pastan, smaka av med salt och peppar. Fördela på tallrikar, strö persilja och parmesan över och servera genast.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: Festfin pasta – 4 goda recept att bjuda på