Linguine med svamp och hasselnötter
Fördelen med det här receptet är att du kan använda vilken svamp du vill! Kantareller, ostronskivling, champinjoner – möjligheterna är oändliga!
4 portioner
Du behöver:
400 g linguine
300 g ostronskivling
150 g shiitake
150 g skogschampinjoner
2 msk olivolja
40 g rostade hasselnötter
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 handfull bladpersilja, hackad
50 g riven parmesan
Gör så här:
- Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
- Ansa svampen och skär i mindre bitar. Stek i olivolja i 4–6 minuter. Tillsätt rostade hasselnötter och stek vidare i 1–2 minuter.
- Vänd ner den kokta pastan, smaka av med salt och peppar. Fördela på tallrikar, strö persilja och parmesan över och servera genast.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft