Pasta med pistasch, brysselkål och getost
Brysselkål som får vända i pannan tillsammans med lite olivolja blir härligt knaprig och smakrik.

4 portioner
Du behöver:
300 g spaghetti
600 g brysselkål
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
Salt och nymald svartpeppar
400 g getost, gärna färsk
2 msk hackade pistaschnötter
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
- Rensa brysselkålen genom att ta bort de yttersta bladen runt. Skiva resten av brysselkålen tunt. Fräs den i olivolja några minuter, men den ska fortfarande ha tuggmotstånd, rör ner balsamvinäger och fräs någon minut till. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda den nykokta och avrunna spaghettin med kålen. Lägg upp i djupa tallrikar, lägg på getosten och strö över pistaschnötter och servera.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: