Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

7 recept för en magisk midsommarbuffé

29 maj, 2023 
AvRedaktionen ELLE
7 recept för en magisk midsommarbuffé
Ställer du till med midsommarfirande för släkt och vänner? Laga en enkel, men riktigt god, buffé och lägg energin på umgänget!
Annons
Så blandar du en midsommarshot i fyra enkla stegBrand logo
Så blandar du en midsommarshot i fyra enkla steg

Midsommar ska firas med god mat, gott sällskap och givetvis god dryck! Är man många så är det ju enklast att bjuda på buffé så därför har vi samlat våra favoritrecept. Sillen är en självklarhet men vi väljer två stycken med lite mer spännande smaker: en tomat- och chilisill och en krämig äppelsill med dragon och dill. Gör en lyxig men enkel cheesecake med Västerbottenskräm och regnbågslaxrom som serveras i glas. En helsida lax med romsås blir buffébordets stjärna och den får sällskap av färskpotatissallad med dilldressing och grillad sparris med brynt smör och parmesan. Citronsockerkaka med lemon curd-grädde och sommarbär är som en klassisk midsommartårta – bara i extra gott miniformat!

Annons

Dryck till buffén

Midsommarmaten bjuder på många olika smaker och det kan vara lite knepigt med drycken. Här är våra bästa tips.

  • Öl: En golden ale gör sig fint till det grillade, Oppigårds gör en snygg variant med balanserad beska, fin fruktighet och örtig touch. En IPA med finstämd beska och frukt blir också bra till såväl sill som grill. Köp också gärna in ett gäng läskande syrliga öl som passar fint att sippa på till minglet.
  • Snaps: Hallands fläder bjuder på midsomriga blomstertoner, en nypa kanel och kummin.
  • Vin: Till midsommarbufféns laxrätter blir en frisk och fruktig riesling bra, eller varför inte testa ett rosévin från franska vinregionen Tavel? De är ofta starkt rosa i färgen och bjuder på djup fruktighet och härlig fräschör.
  • Sill är generellt svårmatchat, men en vinstil som gör sig bra till sillen är sherry. En krämig sill gör sig fint med sherrystilen manzanilla, som är en torr, lätt sherry. Den klassiska matjessillen matchas snyggt med sherrystilen fino, som är mycket torr med pikant jästig touch.

Två olika sorters sill

Sill är ett måste på midsommar! Testa två nya varianter – tomat- och chilisill och krämig äppelsill med dragon och dill.

Våga testa tomat- och chilisill eller en krämig äppelsill med dragon och dill

CHEESECAKE I GLAS MED VÄSTERBOTTENSKRÄM

Varva smulad kavring med Västerbottenskräm och toppa med regnbågslaxrom.

Annons

POTATISSALLAD MED DILLDRESSING

Fräsch potatissallad med somriga smaker passar utmärkt på buffébordet.

Potatissallad med dilldressing passar till det mesta

GRILLAD SPARRIS OCH RÄDISA MED BRYNT SMÖR OCH PARMESAN

Godare tillbehör får du leta efter!

Annons

HELSIDA LAX MED ROMSÅS

Laxen med klassiska smaker blir en hit på buffén.

Helsida lax med romsås blir buffébordets stjärna

CITRONSOCKERKAKA MED LEMON CURD-GRÄDDE OCH SOMMARBÄR

Midsommartårta i miniformat!

Avsluta buffén med citronsockerkaka med lemon curd-grädde och sommarbär

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons