Grillad sparris och rädisa med brynt smör och parmesan

Recept på grillad sparris och rädisa med brynt smör och parmesan

Lisa Björner
När du väl testat grillad sparris och rädisa som toppats med brynt smör och parmesan så kommer du inte vilja äta något annat, vi lovar!
26 maj, 2023
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta
5:00

Efter reklamen: Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

(5:00)

Slå på ljud

Grillad sparris och rädisa med brynt smör och parmesan

Godare tillbehör till sommarens grillkvällar får du leta efter!

Bjud på grillad sparris och rädisa med brynt smör och parmesan
Lisa Björner

4–6 bufféport

Du behöver:

1 knippe sparris
1 knippe rädisor
40–50 g smör
1/2–1 dl parmesan

Spenatplättar med räkor och sparris

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det puttra tills det blir gyllene. Ställ åt sidan.
  2. Ansa bort det grövsta längst ner på sparrisen. Skölj och ansa rädisorna och dela dem på mitten. Grilla dem i omgångar i en grillpanna tills de fått färg. Lägg upp på ett serveringsfat och häll över det brynta smöret.
  3. Toppa med valfri mängd finriven parmesan. Servera direkt.

Foto: Lisa Björner