Cheesecake i glas med Västerbottenskräm

Recept på cheesecake i glas med Västerbottenskräm

Lisa Björner
Varva smulad kavring med Västerbottenskräm och toppa med regnbågslaxrom – en enkel cheesecake i glas redo att serveras!
26 maj, 2023
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost
1:43

Efter reklamen: Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

(1:43)

Slå på ljud

Cheesecake i glas med Västerbottenskräm

Cheesecake, snittar eller en salt trifle? Vi struntar i vilket – det smakar kalas!

Lyxig cheesecake i glas med Västerbottenskräm är ett måste på midsommar
Lisa Björner

8–10 bufféportioner

Du behöver:

150 g kavring
75 g smör
150 g riven Västerbottensost
1 dl crème fraiche
Salt
Nymalen svartpeppar
80 g regnbågslaxrom
Ca 1 msk finhackad rödlök
Ca 1 msk finhackad gräslök

Lyxig löjromscheese-cake med räkor och brynt smör

Gör så här:

  1. Mixa kavringen i en matberedare till ett smul, eller smula sönder brödet med fingrarna. Smält smöret i en stekpanna och stek smulorna tills de blivit gyllene.
  2. Kör den rivna osten och crème fraiche i matberedare eller med mixerstav till en jämn och fin kräm. Smaka av med lite salt och svartpeppar och låt stå kallt i minst 15 minuter så att ostkrämen sätter sig.
  3. Varva kavringssmul och ostkräm i små portionsglas, t ex snapsglas. Toppa med en klick regnbågslaxrom, finhackad rödlök, och finhackad gräslök.

Foto: Lisa Björner