Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Cheesecake i glas med Västerbottenskräm

26 maj, 2023 
AvAnna Wendt
Recept på cheesecake i glas med Västerbottenskräm
Varva smulad kavring med Västerbottenskräm och toppa med regnbågslaxrom – en enkel cheesecake i glas redo att serveras!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Cheesecake i glas med Västerbottenskräm

Cheesecake, snittar eller en salt trifle? Vi struntar i vilket – det smakar kalas!

Lyxig cheesecake i glas med Västerbottenskräm är ett måste på midsommar

8–10 bufféportioner

Annons

Du behöver:

150 g kavring
75 g smör
150 g riven Västerbottensost
1 dl crème fraiche
Salt
Nymalen svartpeppar
80 g regnbågslaxrom
Ca 1 msk finhackad rödlök
Ca 1 msk finhackad gräslök

Gör så här:

  1. Mixa kavringen i en matberedare till ett smul, eller smula sönder brödet med fingrarna. Smält smöret i en stekpanna och stek smulorna tills de blivit gyllene.
  2. Kör den rivna osten och crème fraiche i matberedare eller med mixerstav till en jämn och fin kräm. Smaka av med lite salt och svartpeppar och låt stå kallt i minst 15 minuter så att ostkrämen sätter sig.
  3. Varva kavringssmul och ostkräm i små portionsglas, t ex snapsglas. Toppa med en klick regnbågslaxrom, finhackad rödlök, och finhackad gräslök.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons