Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Löjromscheese-cake med räkor och brynt smör

25 maj, 2022 
AvAnna Wendt
Recept på löjromscheese-cake med räkor och brynt smör
Din löjromscheese-cake blir extra lyxig med räkor och brynt smör. Det här kommer gästerna älska!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så ska du fira midsommar 2022 – enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Så ska du fira midsommar 2022 – enligt ditt stjärntecken

Löjromscheese-cake med räkor och brynt smör

Given på varje buffébord i sommar, inte bara midsommarfestens.

Så gör du en löjromscheese-cake med räkor och brynt smör

6–8 bufféportioner

Du behöver:

200 g kavring
75 g smör

Fyllning:

240 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
200 g naturell färskost
2 gelatinblad
2 msk finhackad dill
2 msk finskuren gräslök
2 krm salt
2 tsk finrivet citronskal

Topping:

1–2 msk finhackad gräslök
80 g löjrom ärtskott eller dillvippor

Gör så här:

  1. Börja med botten: Smält smöret och låt det sedan brynas på låg värme tills det blir gyllene. Mixa kavringen till ett smul i en matberedare. Mixa ner det brynta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 20–22 cm i diameter. Ställ i kylen tills bottnen kallnat.
  2. Fyllning: Hacka räkorna grovt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter, krama ur vätskan och smält sedan i en kastrull på låg värme.
  3. Vispa crème fraichen och färskosten några minuter tills den blir fast. Blanda lite av färskostsblandningen med gelatinet i kastrullen och rör sedan ner alltsammans i färskostsblandningen. Vänd ner räkor, dill och gräslök och smaka av med salt och citronskal. Bred ut smeten i formen. Ställ i kylen tills det är dags för servering.
  4. Topping: Skala och skiva löken tunt. Garnera cheesecaken med löjrom, ärtskott och finhackad gräslök.

Foto: Lisa Björner

Annons