Macarons är ett franskt bakverk med mandelmjöl som påminner om biskvier och maränger. Fyllningen består av smörkräm och kan smaksättas på många olika sätt. Här är våra bästa recept!
Alla hjärtans dag är ett perfekt tillfälle att fira kärleken till din partner, familj eller dina vänner. Här är några enkla tips som sätter guldkant på dagen.
Vad sägs om att baka macarons eller tårta i form av enhörningar till nästa kalas? Ett bageri i USA gör dessa oerhört söta bakverk som vi bara måste ha!
Dessa ljuvliga kakor som påminner om biskvier, bakade vår receptmakerska Annas storebror ofta på sitt konditori. I detta recept har hon gjort dem något mindre.
Macarons är inte bara vackra och goda, utan även glutenfria. Ett tips när du ska baka macarons är att införskaffa en köksvåg och termometer så du kan mäta exakt mängd och temperatur, macarons gör man nämligen inte göra på en höft!
Franska macaroner var det här året superinne, de hade mumsats på i Sex and the city och filmen Marie Antoinette, och Victoria Beckham köade utanför klassiska Ladurée för att få tag på dem. Äggvitepulver är inte nödvändigt men gör kakan vackrare.
Ryktena var många och när Ladurée själv började sätta upp plancher utanför sin dörr på Grev Turegatan blev det bekräftat. Ladurées etablerar sig inte bara i Stockholm utan satsar nu på Skandinavien.
Jag har bakat macarons, vilket verkade sjukt svårt, men jag måste ha talang för det var inte alls så himla lurigt. Tre kvällar i rad gjorde jag tre satser: Hallon, lakrits och pistage.