Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Vit choklad-macaron med hallon

23 sep, 2013 
AvAbrar Hussain
Franska macaroner var det här året superinne, de hade mumsats på i Sex and the city och filmen Marie Antoinette, och Victoria Beckham köade utanför klassiska Ladurée för att få tag på dem. Äggvitepulver är inte nödvändigt men gör kakan vackrare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vit choklad-macaron med hallon.
Vit choklad-macaron med hallon.

40 kakor

Tid: 50 minuter

Du behöver:

vit tryffel

75 g vit choklad

1 msk smör

3/4 dl vispgrädde

Macaroner:

120 g mald mandel

2 1/2 dl florsocker

ev 1 tsk äggvitepulver

2–3 äggvitor

rosa karamellfärg

3 msk hallonsylt

Gör så här:

Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa grädde lätt och rör försiktigt ner i chokladblandningen. Täck och ställ svalt. Sätt ugnen på 175°. Sikta mandeln och florsockret i en skål och blanda. Vispa äggvitepulver och äggvita till ett fast skum i en annan skål. Tillsätt karamellfärg, lite i taget. Vispa igen. Vänd i mandelmixen. Häll i en spritspåse. Ta fram 2 bakpappersklädda plåtar och klicka 3 cm stora kakor med jämna mellanrum. Grädda i 12–15 minuter tills de har vuxit men inte fått färg. Ta försiktigt loss kakorna och låt svalna. Bred tryffel på hälften av macaronerna och hallonsylt på andra hälften. Sätt ihop en av varje sort (med de kladdiga delarna inåt). Låt stå i 15 minuter så att fyllningen mjukar upp kakan.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons