Alassiokyssar med smörkräm

Alassiokyssar med smörkräm.

Dessa ljuvliga kakor som påminner om biskvier, bakade vår receptmakerska Annas storebror ofta på sitt konditori. I detta recept har hon gjort dem något mindre.
13 februari, 2017

ca 20 st

Tid: ca 30 min

Du behöver:

2 dl florsocker

2 1/2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

250 g mandelmassa

2 äggvitor

2 msk hackad mandel

Smörkräm:

75 g smält choklad

125 g rumstempererat smör

1 1/2 dl florsocker

1 nypa salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda socker, kakao, vaniljsocker och mandelmassa till en jämn smet, tillsätt lite äggvita i taget och rör till en slät och spritsbar massa. Se till att smeten inte blir för lös, då flyter kakorna ut för mycket.

Fyll en spritspåse med smet och spritsa ut rundlar stora som enkronor på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite hackad mandel. Baka i ugnen cirka 10–15 minuter.

Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop smör och florsocker till en vit och fluffig konsistens. Rör ner chokladen i krämen. Spritsa eller bred på chokladkräm på hälften av kakorna och sätt fast den andra halvan ovanpå.

Alassiokyssar med smörkräm.

Alassiokyssar med smörkräm.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner