Macarons med hallon, lakrits och pistage

Jag har bakat macarons, vilket verkade sjukt svårt, men jag måste ha talang för det var inte alls så himla lurigt. Tre kvällar i rad gjorde jag tre satser: Hallon, lakrits och pistage.
03 oktober, 2011
Macarons med hallon, lakrits och pistage.

Macarons med hallon, lakrits och pistage.

Jag beställde pistageessens, lakritsessens och svart karamelfärg från Borgeby kryddgård. Gick hur smidigt som helst.

Första satsen (hallon) blev över förväntan. Jag lyckades få till den karaktäristiska kjolen på kakorna. Använde fel sorts plastpåse när jag skulle spritsa kakorna men de smakade helt okej men var inga vackra skapelser precis.

Andra satsen (lakrits) blev ganska fina, jag mixade mandeln lite med stavmixern för att slippa få så skrovlig yta på dem och det fungerade bra. Svårt att få rätt storlek på kakorna, bara.

Tredje satsen (pistage) är den jag är mest nöjd utseendemässigt, även om jag tycker att lakritsen smakade bättre.

Jag gräddade så många som möjligt på silpat (en slags bakplåtspapper man använder flera gånger) sen när det inte fick plats fler gräddade jag de andra på vanligt papper, och skillnaden blev faktiskt stor.

Kakorna:

3 äggvitor

2 msk strösocker

170 g florsocker

110 g mandelmjöl (eller mixade skållade mandlar)

karamellfärg efter smak

Gör så här:

Vispa äggvitorna samtidigt som du häller i strösockret eftersom

När det är ett hårt skum, sikta i florsockret och mandelmjölet och blanda i karamellfärg.

Lägg i spritspåse och spritsa ut på ett bakplåtspapper (helst silipat)

Grädda längst ner i ugnen på 125 grader i ca 20 minuter

Smörkräm:

150 g smör

1 1/2 dl florsocker

karamellfärg efter smak

essens efter smak

Gör så här:

Blanda ihop och bred ut på kakorna.