Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Läckra macarons med blåbär

06 feb, 2015 
AvCassandra Lindblom
Läckra och vackra macarons med blåbär som smälter i munnen! Låt dem vila i 30 minuter före servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Läckra macarons med blåbär.
Läckra macarons med blåbär.

(20 st)

Du behöver:

200 g florsocker (ca 3 1⁄2 dl)

100 g mandelmjöl (ca 2 dl)

120 g ägg (ca 3 st)

en nypa salt

50 g strösocker (ca 1⁄2 dl)

lila färgpasta eller färgpulver

Fyllning:

100 g blåbärssylt (ca 1 dl)

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Mixa ihop florsocker och mandelmjöl. Dela äggen och häll vitorna i en rostfri bunke eller glasskål. Tillsätt salt och vispa med elvisp till styva toppar. Fortsätt vispa på medelhastighet och tillsätt sam- tidigt strösockret, en tesked i taget. Blandningen ska bli tjock, vit och blank. Tillsätt färgpasta eller färgpulver ut- spätt i pyttelite vatten, och blanda ordentligt till jämn färg. Skrapa skålens kanter med en slickepott. Vänd nu ner flor- socker- och mandelblandningen i smeten, som ska bli jämn och fin. Fyll en spritspåse och spritsa ut jämnstora rundlar, ca 5 cm i diameter, på plåtarna med bakplåtspapper. Låt kakorna vila i 60 minuter. Sätt ugnen på 160°. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 minuter. Låt svalna på plåten.

Montering:

Bred ut ett tunt lager blåbärssylt på hälften av kakorna. Lägg på de resterande kakorna och låt dem vila i 30 minuter före servering.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons