Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa bronzer och solpuder – så använder du bronzer

20 jun, 2022 
bronzer bäst i test bästa solpuder
Solkysst hud på några sekunder – bronzer är superprodukten som trollar fram en gyllene glöd och ger liv till ansiktet utan vidare ansträngning. I ELLEs stora bäst i test har vi samlat favoriterna i alla kategorier!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Allt du vill veta om bronzersBrand logo
ELLE Beauty: Allt du vill veta om bronzers

Necessärens glimmande guldklimp är utan tvekan bronzer som på ett gyllene sätt sveper in huden i guldstänkt glöd. Bronzer stick, krämbronzer, klassisk puder eller en bronzer med lätt lyster – ja, ett solpuder kommer i många färger och former. Men gemensamt är att produkten likt ett trollspö skapar magi och levererar glödheta kinder.

ELLE har samlat årets bästa bronzer och solpuder. Här är favoriterna i alla kategorier för alla plånböcker.

Bäst i test bronzer bästa solpuder

ÅRETS BÄSTA BRONZER 2023 – Hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna. Längst ner i artikeln hittar du också allt du behöver veta om hur du applicerar bronzer och vilken bronzer som passar dig bäst.

Annons

BÄST I TEST Bronzer – årets bästa bronzer och solpuder

Puder, stick, kräm eller liquid – det finns garanterat en bronzer för alla! Varsågod, ELLE har listat favoriterna i alla kategorier!

Bästa bronzer, Ambient Lighting Bronzer – Hourglass

En av marknadens absolut bästa solpuder är utan tvekan Ambient Lighting Bronzer! Den snälla bronzern har lätt skimmer, kommer i flera olika nyanser som klär alla kinder snyggt – och ger ett fantastiskt naturligt resultat utan någon som helst ansträngning! Det lätta och lena pudret lägger sig sömlöst över huden och trollar genast fram en lättare "semesterbränna". Produkten tillhör absolut kategorin lyx, men efter flera år av användning har bronzern fortfarande mycket produkt kvar i dosan. Otroligt dryg med andra ord!

Ambient Lighting Bronzer hittar du här (reklamlänk).

bäst i test bronzer glow hud solpuder
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa bronzer för naturligt resultat, Bronzing Moment Bronzing Powder – Nars

Följt av Estée Lauders Bronze Goddess klättrade Bronzing Moment Bronzing Powder från Nars snabbt upp på topplistans och har blivit en riktig klassiker i sammanhanget! Bronzern ger den perfekta solkyssta känslan till huden, har varma och fina pigment utan att dra åt orange och gifter sig perfekt med övrig makeupbas. Plus ger en lätt lyster till huden! Finns i fyra olika nyanser och kommer också som matt. Tänk bara på att produkten har starka pigment, så ett lättare dutt med borsten (gärna en större och mjukare variant) räcker väldigt långt.

Klassikern Bronzing Moment Bronzing Powder finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

nars bronzer bäst i test solpuder bästa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa bronzer stick, Matte Bronzer Stick – Milk Makeup

Flera har försökt, men ingen har ännu lyckats! Årets bästa bronzer stick går såklart till Matte Bronzer Stick från Milk Makeup. Stiftet, som också innehåller vårdande ingredienser som mangosmör och solrosolja, glider på som en dröm på kinderna och skapar direkt en glödhet look. Den veganska bronzern är enkel att blenda ut (kan göras med fingrar, borste eller makeupsvamp) och passar alla hudtyper, men är extra bra för hud som drar åt det torra. Superplus för att sticket finns att köpa i minivariant (med generösa 6 gram som också håller orimligt länge) till ett toppenpris, vilket gör att du kan testa produkten ordentligt innan du bestämmer dig för att slå till.

Matte Bronzer Stick kan du läsa mer om här (reklamlänk).

Bästa bronzer för nybörjare, Natural Glow Bronzer – Lumene

Är du inte en van användare av bronzer, eller föredrar ett solpuder som bara ger en lätt, lätt hint av färg är Lumenes Natural Glow Bronzer solpudret för dig. Solpudret är omöjligt att misslyckas med vid applicering, innehåller lätta ljusreflekterande pigment för härlig glow utan minsta tillstymmelse till glitterkorn. Ett resultat med perfektion som håller länge – och ett pris som får plånboken att jubla.

Läs mer och köp Natural Glow Bronzer här (reklamlänk).

bästa bonzer nybörjare bäst i test bronzer budget
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa cream bronzer, Cheeks Out Freestyle Cream Bronzer – Fenty Beauty by Rihanna

Krämig, enkel att sudda och fantastiska pigment som klär kinderna snyggt – Cheeks Out Freestyle Cream Bronzer från Fenty Beauty är helt klart en av märkets bästa produkter och en fullträff om du vill fejka fram en solkysst look. Den krämiga konsistensen smälter in fint i huden, är snabb och enkel att jobba med, ger ett sömlöst resultat och en snygg, daggig finish. Fungerar med både puder- och krämbas och kan appliceras med makeupsvamp eller borste. Suverän på alla sätt!

Underbara Cheeks Out Freestyle (reklamlänk)Cream Bronzer finns att läsa mer om här (reklamlänk).

bästa creme bronzer krämbronzer bäst i test creame bronzer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa pigmenterade bronzer, Forever Natural Bronze Powder – Dior

Diors senaste bronzernyhet Forever Natural Bronze Powder vinner inte bara kategorin bästa pigment, utan även snyggast förpackning. I den puderrosa dosan som osar lyx finns ett silkeslent och mjukt puder som ger en semimatt finish på kinderna. Pudret är enkelt att sudda ut, ger ett mjukt och naturligt resultat, känns inte torr och håller felfritt hela dagen. Dessutom är bronzern väldigt dryg!

Forever Natural Bronze Powder finns här (reklamlänk).

bästa bronzer pigmenterad bäst i test solpuder
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa bronzer budget, Bronzing Powder – IsaDora

Bronzing Powder har funnit på marknaden länge, men slutar ändå inte imponera. Solpudret är inte bara ett budgetkap, utan har också generösa 20 gram i förpackning. Det mjuka och lätta pudret klär kinderna snyggt och har fina pigment. Kommer också i fem nyanser! Är du torr kan du behöva lite extra fukt där bronzern ska appliceras, annars finns risk att resultatet blir något fläckigt.

Prisvärda solpudret Bronzing Powder finns att köpa här (reklamlänk).

isadora solpuder bästa bäst i test bronzer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Psst! Här hittar du fler tips på billig bronzer.

Bästa flytande bronzer, Invisible Illumination Instant Glow Liquid Bronzer – Lumene

Gyllene droppar som skapar solkyssta och glödheta kinder utan vidare ansträngning – Lumenes Invisible Illumination Instant Glow Liquid Bronzer är en flytande bronzer som funkar på alla hudtyper. Den lätta konsistensen är enkel att blenda och smälter in fantastisk med övrig makeup. Resultatet blir väldigt naturligt! Två små droppar på vardera kind och två i pannan är allt som krävs, vilket gör att flaskan också håller i evigheter.

Annons

Lättapplicerade Invisible Illumination Instant Glow Liquid Bronzer finns att läsa mer om här (reklamlänk).

Bästa bronzer för kroppen, Coconut Bronze Shimmering Dry Oil – The Body Shop

Glöm inte kroppen! Att bronza nyckelbenen och axlarna (eller hela kroppen för den delen) gör otrolig skillnad och med Coconut Bronze Shimmering Dry Oil från The Body Shop går det snabbt och enkelt! Den kokosdoftande torroljan sjunker in direkt, blir inte fläckig och återfuktar samtidigt. Oljan kan såklart också användas i ansiktet. Som solsemester, på flaska!

Läs mer om Coconut Bronze Shimmering Dry Oil här (reklamlänk).

bronzer för kroppen bäst i test bronzer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer! Det perfekta glowet till kroppen – ELLE har samlat alla favoriter!

Bästa bronzer lyx, creme bronzer – anastasia

Anastasia Beverly Hills Cream Bronzer är tveklöst sommarens ultralyxiga solsemeter på franska Rivieran – fast på burk. Räds inte färgen i den! På huden blir den magiskt naturlig och den lätta krämen smälter ut som smör i solsken, utan att kännas minsta kladdig.

Här kan du köpa bronzern (reklamlänk).

Cream Bronzer Anastasia
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Läs mer! Fixa den perfekta sommarhuden – bästa produkterna för gyllene hud.

Vad är bronzer?

Bronzer ett extra välkommet tillskott i sminkväskan eftersom bronzer är den perfekta produkten för att skapa en gyllene glöd till ansiktet. Bronzer, eller solpuder som det också kallas, ger liv till ansiktet och trollar fram en solkysst känsla.

Annons

Vilken är den bästa matta bronzern?

Många bronzers kommer i fler olika varianter, med eller utan skimmer. Favoriten (och storsäljaren) Bronzing Collection Bronzing Moment från Nars finns till exempel också som en matt variant. Den hittar du här (reklamlänk). Vill du ha en något mer prisvänlig variant finns också IsaDoras budgetkap Bronzing Powder med matt finish. Den kan du läsa mer om här (reklamlänk).

Vad är skillnaden på bronzer och solpuder?

Det är ingen skillnad mellan bronzer och solpuder, utan kärt barn har många namn, som man brukar säga. Förr var det heller inte ovanligt att bronzer kallades terracottapuder! Du minns kanske klassikern Terracotta Bronzing Powder (reklamlänk) från Guerlain?

Hur lägger man bronzer?

En perfekt riktlinje när du applicerar bronzer är att lägga bronzern där solen naturligt träffar ansiktet. Det vill säga på ansiktets högsta punkter.

Ett enkelt knep när du ska applicera bronzer är att tänka att du ska applicera produkten som en trea. Du börjar i tinningen, går sedan ner precis under kindbenen för att sedan gå tillbaka med borsten till kindens högsta punkt vid hårfästet och avslutar genom att dra borsten ner strax under käkbenen. Glöm inte att ge näsan lite lätt färg också!

Annons

Viktigt att tänka på när du applicerar bronzer:

  • Var lätt på handen!
  • Dutta av överflödig produkt från borsten innan du sveper borsten över ansiktet.
  • Tänk på att lägga lite bronzer i taget. Det är enklare att addera, än att ta bort!
  • Välj en variant som passar din hudton och som du trivs med.

Varför ska jag använda bronzer och solpuder?

Ett solpuder är den perfekta produkten om du snabbt och enkelt vill ge liv och lyster till ansiktet. Bronzern trollar snabbt och enkelt fram en solkysst känsla till ansiktet – precis som när njutit av några dagar i solen.

lägga bronzer

Vad är skillnaden på bronzer och contouring?

Produkterna liknar varandra på många sätt, men har faktiskt två helt olika användningsområden. En bronzer används för att ge värme och glöd till ansiktet, medan en contour i regel har en kallare underton och appliceras för att skulptera och ge konturer till ansiktet.

Annons

Vilken färg på solpuder ska man välja?

För att hitta rätt nyans av bronzer brukar experterna säga att en bronzer som är ungefär två nyanser mörkare än din hudton är en perfect match.

Vilken är den bästa bronzern?

Vilket solpuder som passar dig beror lite på vad du föredrar för resultat och textur på produkten – men vi lovar, det finns garanterat något för alla. Har du torr hud kan en krämbronzer vara att föredra. Har du problem med stora porer eller blank hud är möjligtvis en bronzer med matt finish ditt bästa val. Medan om du har en mogen hud kan det vara fint att testa en bronzer som inte har för stora skimmer- eller glitterpartiklar för att inte riskera att fastna i fina linjer.

Vilken är den bästa borsten till bronzer?

Vilken makeupborste du använder för att applicera bronzer är lite av en smaksak. En del föredrar stora, fluffiga borstar, medan andra föredrar något mindre och snedskurna borstar. Ska du applicera en flytande bronzer eller vill dutta in stickbronzer är också en fuktad makeupsvamp toppen!

Annons

Bästa borste till bronzer, 201 Angled Cheek Brush – Flaer

Flaer har många otroligt bra och prisvärda borstar i sitt sortiment. Favoriten 201 Angled Cheek Brush är en snedskuren borste som fungerar att använda till såväl rouge som solpuder (men såklart inte direkt efter varandra utan en rengöring mellan). I och med att borsten är snedskuren blir det också enklare att vara precis vid applicering och skapa naturligt bronzade kinder.

201 Angled Cheek Brush finns att köpa här (reklamlänk).

bästa borste till bronzer budget
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! Årets bästa veganska sminkborstar – ELLE har samlat favoriterna för alla områden.

Foto: Imaxtree

Här är vårens hårtrender 2022Brand logo
Här är vårens hårtrender 2022

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons