Artikeln innehåller reklamlänkar

Beautyexperten tipsar: Bästa produkterna för snyggt glow till kroppen

skimmer oil kroppsolja till ben barbent kroppsolja

Bästa produkterna för glow till huden!

Den barbenta säsongen är äntligen här! Och vad passar inte bättre än att matcha klänningen med gyllene spiror? ELLEs beautyexpert har samlat de bästa produkterna ger huden snyggt skimmer och glammigt glow.
16 juni, 2022

Det är hög tid att ta fram sommargarderoben och även sommarens hudvårdsgarderob! Brun utan sol, solskydd, uv-skydd för håret – och såklart produkterna som skapar läckert glow för kroppen. ELLEs beautyexpert har samlat favoriterna som får din hud att skimra snyggt i solen.

Läs mer: Bäst i test – brun utan sol-favoriterna som ger den bästa fejkbrännan.

body oil shimmer oilja till kroppen snygga sommarben

Bästa produkterna för att ge huden glow – ELLE har samlat alla favoriter!

Pietro Recchia

Bästa produkterna för glow till huden

Kroppsolja, body shimmer eller en smart body foundation. Här är favoriterna som gör huden redo för sommaren! Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Missa inte! Årets bästa solskydd – favoriterna att bära över och under makeup.

Bästa kroppsolja för glow, The After Glow – Mantle

Det senaste tillskottet i Mantles efterlängtade kropsserie är The After Glow, en shimmer oil som skulle kunna beskrivas som flytande guld för huden. Kroppsoljan ger ordentligt med glow som håller snyggt hela dagen, men också fukt tack vare bland annat chiafröolja, squalane, vitamin E och såklart CBD.

Här hittar du The After Glow (länk till Mantle).

Bästa shimmer oil, Coconut Bronze Shimmering Dry Oil – The Body Shop

Coconut Bronze Shimmering Dry Oil är en härlig torrolja som ger en snygg, bronsig finish till huden. Oljan har den perfekta mängden skimmer och ger det perfekta glowet, utan att huden känns för glittrig. Dessutom innehåller oljan vårande kokosolja och avokadoolja.

Ljuvliga Coconut Bronze Shimmering Dry Oil hittar du här (länk till Åhléns).

BÄSTA KROPPSOLJA, Creme de Corps Nourishing Dry Body Oil – Kiehl's

En mjukgörande olja med ljuvlig doft, härligt innehåll och en förpackning som underlättar appliceringen – det blir inte bättre än så! Återfuktande Creme de Corps Nourishing Dry Body Oil är en självklar favorit i hudgarderoben, oavsett säsong.

Creme de Corps Nourishing Dry Body Oil finns att läsa mer om och köpa här (länk till Kicks).

Bästa brun utan sol för direkt effekt, Glo Matte One Day Tan – Bondi Sands

Vill du inte ha en spegelblank hud är Glo Matte One Day Tan den perfekta produkten för dig. Krämen, som ger samma snygga resultat som en brun utan sol, är vattenresistens men tvättas enkelt bort med varmt vatten och tvål. Det bästa är att den ger direkt effekt! Produkten har en matt finish, täcker ojämnheter och ger en huden en snygg, gyllene look.

Glo Matte One Day Tan hittar du här (länk till Lyko).

Få ett felfritt resultat med den tillhörande borsten GLO Body Brush. Borsten är mjuk och perfekt formad för att följa kroppens former.

Här hittar du den tillhörande borsten (länk till Lyko).

Årets bästa body scrub – vinnarna av bäst i test 2022

Bästa kroppsolja med skimmer, Prodigieuse Dry Oil Golden Shimmer – Nuxe

Klassikern Huile Prodigieuse Dry Oil från Nuxe finns också i en läckert skimrande variant! Prodigieuse Dry Oil Golden Shimmer ger huden det perfekta glowet, utan att på något sätt kännas kladdig. Huden känns också mjuk och följsam – länge! Torroljan är också extra fin att applicera på nyckelben och axlar för att ge en lätt highlight till huden.

Här hittar du Prodigieuse Dry Oil Golden Shimmer (länk till Lyko).

Bästa ekologiska kroppsolja, Vanilla Tangerine Instant Glow Body Oil – Estelle & Thild

Ge huden en ordentlig fuktboost med Vanilla Tangerine Instant Glow Body Oil. I den ljuvligt doftande kroppsoljan, som också är vegansk och ekologisk finns härliga jojobaolja och mandelolja som mjukgör huden.

Vanilla Tangerine Instant Glow Body Oil hittar du här (länk till Lyko).

Bästa body foundation, Body Blur – Vita Liberata

En gammal klassiker i ny kostym – genialiska Body Blur fungerar likt en strumpbyxa för huden och produkten går att beskriva som en BB-cream, fast för kroppen. Resultatet är jämn, slät och snyggt skimrande hud med ett solkysst glow.

Hyllade Body Blur finns att köpa här (länk till Lyko).

Hur använder man en kroppsolja?

Hur du använder en kroppsolja beror lite på vilken variant du använder. En klassisk kroppsolja används efter dusch, medan en kroppsolja med skimmer, en så kallad shimmer oil, används som en en sista touch för att ge huden snyggt glow. Tänk dig en bronzer, fast för kroppen! Kom ihåg att låta produkten sjunka in ordentligt innan du klär på dig för att inte riskera att oljan lämnar fläckar på kläderna.

Vill du maxa effekten av din kroppsolja är ett supertips att först exfoliera huden i duschen med en body scrub och sedan applicera kroppsoljan direkt efter dusch, när huden fortfarande är fuktig.

Årets bästa brun utan sol – favoriterna för ansikte och kropp

Vad är en body foundation?

En body foundation är den genialiska produkten som, precis som en foundation, ger en jämn ton till huden, täcker rodnad och ojämnheter. Tänk att du klär huden i en tunn, osynlig strumpbyxa.

bästa torrolja kroppsolja till huden skimmer oil body glow

Kroppsolja med skimmer – allt du behöver veta om produkten!

Vincenzo Grillo

Vilken är den bästa återfuktande kroppsoljan?

Det finns mängder av olika varianter av kroppsoljor. En del ska användas direkt efter dusch för att ge ordentlig fukt till huden, medan andra, så kallade shimmer oils, används för att ge ett gyllene glow till huden. Vilken variant som passar dig beror dels på vilken hudtyp du har och dels på vilket resultat du vill åt.

Läs mer! Hitta din perfekta brun utan sol – bästa produkterna för alla hudtyper!

Vad menas med torrolja?

Vill du ha len hud utan kladd är det en torrolja du ska sträcka dig efter. En torrolja har många fina fördelar. Dels ger oljan långvarig fukt och verkar vårdande, och dels kan den användas på både huden och i håret – och ger lätt glow. En mångsidig superprodukt med andra ord! En torrolja är lika mjuk och härlig som en vanlig olja, men absorberas något snabbare och känns inte på huden.

Foto: Imaxtree, TT

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud