Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Hair botox – allt om behandligen som lovar starkare hår och mer glans

10 feb, 2023 
hair botox behandling hår
Ett hår som strålar och känns starkare – "hair botox" är den senaste hårsnackisen alla vill testa! Och du kan vara lugn. Behandlingen är helt nålfri!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hårBrand logo
Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår

Vi ser ett genomgående tema bland årets beautytrender: håret! Snygga (och uppdaterade) klipp som Oval layer haircut, färgtekniker som Scandi hairline och hårfärger som Tiramisu hair – vi får helt enkelt inte nog av det snygga svallet!

Drömmer du också om ett tjockare hår med skinande längder och starkare strån? Då kan "hair botox" vara trenden för dig! Men du kan vara lugn – trenden är inte riktigt vad den låter som.

Vill du läsa mer om årets stora hårtrender? Här har vi samlat allt om trendiga frisyrer och färgerna att satsa på!

Annons

Hair botox: det innebär hårtrenden

Ett hår som fullkomligt strålar, visst låter det ljuvligt? Hair botox passar alla hår, men är extra tacksamt om du har torrt och slitet hår som behöver en riktig fuktboost. Men låt dig däremot inte luras av namnet – behandlingen innehåller varken nålar eller injektioner, utan handlar om att ge samma effekt som botox kan ge. Vi har samlat vanligaste frågorna om hair botox. Här är allt du behöver veta!

Vad är hair botox?

Hair botox handlar om att enkelt ge håret fukt på djupet och precis som med botox är målet att ge ett fylligare och slätare resultat – fast för hårstråna. Arganolja, jojobaolja, macadamiaolja, sheasmör och peptider är alla ingredienser som nämns inom hair botox. Men även kollagen (kollagen är ett viktigt protein som finns naturligt i kroppen) är en viktig stjärningrediens.

glansigt hår hair botox trend

Vad gör hair botox?

Kortfattat kan man beskriva hair botox som en djupt återfuktande kur för håret – och du kan enkelt testa trenden hemma. Plocka fram dina mest återfuktande produkter, jobba lager på lager (tänk dig slugging för håret) och satsa på produkter som stärker stråna, "fyller ut" hårfibrerna och dämpar frissen.

Annons

Det finns också varianter av hair botox som handlar om att göra en keratinbehandling eller "Brazilian keratin" på salong. Keratinbehandlingar har däremot blivit omdiskuterade genom åren, då det finns en risk att behandlingen gör mer skada än nytta för håret.

Vem kan göra hair botox?

Oavsett hårtyp behöver alla hår fukt – därför passar trenden alla hår, men är såklart extra tacksam (och ger störst effekt) på torrt och slitet hår.

Foto: Imaxtree

Artikelinspiration: Allure

Annons