Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Så använder du brow gel – tipsen för bästa resultat

06 mar, 2023 
så använder du brow gel tips applicera bryngel
Ger form och håller ögonbrynen på plats – ingen brynrutin är komplett utan en brow gel! Men det finns två superknep som många inte känner till som skapar brynperfektion. Här är tipsen som kommer att förändra ditt sätt att använda ögonbrynsgel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
FRÅN SMALA STRECK TILL BUSKIGA BRYN Se kändisarnas ögonbryn på 90-talet vs nuBrand logo
FRÅN SMALA STRECK TILL BUSKIGA BRYN Se kändisarnas ögonbryn på 90-talet vs nu

Ingenting ramar in ansiktet så snyggt som markerade ögonbryn, och trots att ögonbrynstrenderna förändrats en del genom åren, har brynen alltid fått vår fulla fokus. Men oavsett om du föredrar busiga och buskiga bryn, eller hellre satsar på ögonbryn där varje strå ligger perfekt, är en brow gel produkten som gör jobbet.

Och det finns dessutom två superknep som ger perfekt resultat – varje gång! Här är tipsen du inte vill missa. Och vi vågar nästan garantera att det kommer att förändra ditt sätt att använda brow gel.

Vad är brow gel?

Färgar, formar och fyller ut – en brow gel, eller ögonbrynsgel som produkten också kallas, har många fina egenskaper och är en hero-produkt i necessären! Produktens uppgift är också att hålla ögonbrynen på plats hela dagen. Tänk dig samma effekt som en hårspray, eller ett vax – fast för brynen.

Missa inte! Årets bästa brow gel – se vinnarna i ELLEs bäst i test ögonbrynsgel.

Hur använder man brow gel?

Hur du använder din ögonbrynsgel beror lite på vilket resultat du vill åt samt vilken variant du använder. Men det finns två oväntade knep som maxar effekten av din brow gel.

Annons

Ett supertips för att trolla fram fylliga ögonbryn är att applicera en färgad brow gel i motsatt riktning. Det vill säga, borsta produkten mothårs för att verkligen komma åt vid roten på ögonbrynen. Det här är ett knep som ofta används av makeupartister och du kommer garanterat att se en stor skillnad på hur täta och fylliga dina ögonbryn känns!

applicera brow gel tips

Ett vanligt misstag många också gör med brow gel är att börja applicera produkten i fel ände av brynet. När du tar upp borsten från hylsan har den som mest produkt på applikatorn och för att skapa en sömlöst (och natruligt) bryn, bör du därför börja med att applicera i mitten eller slutet på ögonbrynet. Helt enkelt där du vill att brynet ska ha mest färg.

Annons

Steg för steg: Så applicerar du bryngel

Skapa perfekta ögonbryn. Så lyckas du med tre enkla steg!

  • Börja med att borsta igenom dina ögonbryn med en spoolie (eller ögonbrynsborste som den också kallas). Det gör du för att se till att det inte finns smuts eller makeuprester i brynen.
  • Applicera brynpenna om du önskar att fylla i brynen.
  • Applicera brow gel mothårs. Det gör du för att komma åt längst in på brynet vilket skapar en fylligare look till ögonbrynen. Använder du en brow gel med färg är ett tips att börja en bit in på brynet, ungefär i mitten beroende på formen på ditt ögonbryn. Det gör att mest färg inte hamnar i brynets början samt att du har mer kontroll på appliceringen.

Vilken bryngel är bäst?

Det finns olika typer av brow gel, vilken som är bäst för dina bryn beror därför på vilket resultat du vill åt. Det finns bland annat genomskinliga brow gels som inte ger någon färg. Den transparenta brow gelen har i uppgift är att borsta brynen, lägga dem på plats, samt att få dem att hålla snyggt hela dagen.

Sedan finns det också bryngel med färg som, precis som den transparenta varianten, håller brynen på plats – och samtidigt ger en tint till brynen.

Förutom till exempel soap brows det vill säga, brow gel i en fast, tvål-liknande form, finns även så kallade fiber gels. Dessa har också färg och är perfekta att använda om du vill ge en fylligare känsla till brynen, eftersom att fibrerna "fyller ut" ögonbrynen och ger en buskigare känsla. Utbudet är med andra ord oändligt!

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hårBrand logo
Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår
Annons