Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

12 av de mest stilsäkra kvinnorna genom tiderna

14 sep, 2020 
Trender kommer och går men några kvinnor förblir alltid en inspirationskälla med deras minnesvärda estetik. Här är 12 kvinnor som hjälpt till att forma dagens stillandskap!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
12 AV DE MEST STILSÄKRA KVINNORNA GENOM TIDERNABrand logo
12 AV DE MEST STILSÄKRA KVINNORNA GENOM TIDERNA

Skådespelaren Bianca Jagger

Bianca Jagger stärkte sin status som stilikon under Studio 54 och guldåren på 70-talet. Med en glam-look, herrinspirerade kläder och disco – fortsätter hennes look att inspirera till mycket av dagens mode.

Skådespelaren Bianca Jaggers stil

Skådespelaren Jane Birkin

Hon var en it-girl innan ordet ens fanns. Den brittiska skådespelaren och sångerskan Jane Birkin har inte bara fått en av de mest ikoniska Hermès väskorna uppnämnd efter henne. Hon definierar allt som är coolt och förknippat med Paris – bralesness, denim, miniklänningar och stråväskor. Hennes garderob är tidlös men samtidigt helt i nuet.

Annons

Artisten Diana Ross

Diana Ross förkroppsligar glamour och hennes garderob var under hennes glasdagar utformad för att gnistra med oändliga överdådiga plagg och accessoarer som inspirerar än idag!

Stilikonen Carolyn Bessette Kennedy

Hennes minimalistiska 90-tals estetik av herrkavajer, vita skjortor, små solglasögon och loafers förkroppsligade det enkla under årtiondet. Carolyn Bessette Kennedys stil är inte bara för evigt chic den är också enkel att anamma!

Annons
Stilikonen Carolyn Bessette Kennedy stil

Supermodellen Iman Abdulmajid

Supermodellen Iman Abdulmajid stil har inte bara älskats och hyllats av designers som Yves Saint Laurent och Thierry Mugler – den har även inspirerat till att våga bära precis vad du vill och känner dig bekväm i!

LÄSTIPS: Powerpartet Bowie och Imans eviga 90-tals stil

Supermodellen Iman Abdulmajids stil

Prinsessan Diana av Wales

Prinsessan Dianas garderob var för en modern kvinna, med allt från glamorösa klänningar till herriga rockar eller oväntade kombinationer. Hennes stil kommer förevigt vara en stor inspirationskälla!

Annons

LÄSTIPS: Inspireras av Prinsessan Dianas oförglömliga sommarstil

Prinsessan Diana av Wales stil

Supermodellen Kate Moss

Supermodellen Kate Moss stil är ikonisk. Ingen annan har fått världen att go banans över leopardmönstrat, slip-klänningar och gummistövlar. Det verkar inte spela någon roll – vad hon än sätter på sig blir en trend!

Artisten Grace Jones

Grace Jones banade vägen för nutidens popstjärnor och androgyna modeller över hela världen. Den jamaicanska sångaren, modellen och musan bar powersuits och kroppsfärg långt innan det var mode och pushade gränserna in i en ny tid!

Annons

Skådespelaren Audrey Hepburn

Skådespelaren Audrey Hepburn bjöd alltid på en cocktail av herr-iga plagg och parisiska influenser. Hennes stilsäkra estetik kommer för evigt vara relevant.

Designern Miuccia Prada

Hon har klätt världens kvinnor i årtionden men hennes egen stil är inte fy skam den heller. Föreställ dig fjäderklädda plagg, plattform boots och neon. Muccia Pradas personliga stil är en mixar referenser och stilar som inspirerar till en egen personlig stil.

Annons

Skådespelaren Lauren Hutton

Hon har blivit själva definitionen av tidlös elegans och modeskapare som Mary-Kate och Ashley Olsen bakom The Row tittar ofta åt hennes håll för inspiration. Lauren Huttons avslappnade elegans med jumpsuits, rem-sandaler och krispiga vita skjortor är med en lång tid framöver!

Redaktören Diana Vreeland

Hon var inte bara en djärv och framåtblickande redaktör. Stilikonen Diana Vreeland stack även ut i folkmassan stilmässigt – ofta i något rött, pärlor och sammetshandskar. På Harper’s Bazaar and Vogue där hon huserade under sin karriär uppmuntrade hon dagligen kvinnor att våga klä sig extravagant, precis som hon själv!

Annons
Adam Scull/PHOTOlink

Foto: TT

LÄS MER: 

20 tröjor med krage! Så matchar du den snyggast i höst

Modenostalgi: Scarlett Johanssons 00-tals stil

Stjärnorna som ritar om det svenska filmlandskapet

Annons