Modenostalgi: Inspireras av 90-talsets stilsäkra bästisar

90-talets stilsäkra bästisar

ELLEs fashion director Elina Grothén har blickat tillbaka och samlat några av 90-talets mest stilsäkra bästisar som än idag inspirerar – både med sin stil och vänskap!
09 december, 2020
TV: 7 Saker du vill veta om Kate Moss
2:01

Efter reklamen: TV: 7 Saker du vill veta om Kate Moss

(2:01)

Slå på ljud

90-talet lever starkt i modebilden just nu. Vi kan inte få nog av årtiondets stilsäkra bästisar – artister, supermodeller och stilikoner som fortfarande inspirerar!

HÄR ÄR 90-TALETS MEST STILLFULLA Bästa vänner:

Supermodeller och bästa vänner – Kate Moss och Naomi Campbell poserade ofta tillsammans, så även på London fashion week 1993.

Om du inte har sett 90-talskomedin Se upp Beverly Hills med Halle Barry och Natalie Desselle-Reid är den värd en titt – om så bara för kläderna. Skådespelarna syntes både på och utanför röda mattan i en rad spektakulära outfits. Metallic är då som nu alltid kul!

Bästa vännerna Marisa Tomei och Lisa Bonet, 1999. Marisa Tomei är bland annat gudmor till Lisas dotter Zoe Kravitz.

Victoria och David Beckhams vägar korsades för första gången i början av 1997. Redan från start var deras synkroniserade looks en snackis. På ett Versace-event 1999 dök de rebelliskt upp i matchande läderset från Gucci!

Trion Kelly Rowland, Beyoncé Knowles och Michelle Williams slog igenom i slutet på 90-talet och ingen trio har inspirerat mer än Destiny’s Child, någonsin!

Friends-kollegorna David Schwimmer, Jennifer Aniston och Courteney Cox höll ihop även utanför arbetstid under 90-talet. Här på shoppingrunda på Oxford street i London 1999.

Stilikonerna och paret Iman Abdulmajid och David Bowie (som gick bort 2016) dök ofta upp i matchade outfits, som två gånger grå kostym 1994.

Carolyn Bessette-Kennedy och John F Kennedy Jr, som tragiskt omkom i en flygolycka 1999, var utan tvekan 90-talets mest stillfulla par även när de gick promenad med bästa vännen, vovven Friday, 1997.

De två artisterna och stilikonerna Gwen Stefani och Janet Jackson fann varandra på Alexander McQueens efterfest i London, 1997.

Skådespelaren och numera Goop-mogulen Gwyneth Paltrow tog med sin bästa vän och mentor, mamma Blythe Danner, på filmpremiär 1997.

Det stod skrivet i stjärnorna att skådespelaren Liv Tyler (dotter till Aerosmiths Steven Tyler) och designern Stella McCartney (dotter till Beatles Paul McCartney) skulle bli vänner. Deras första event – Met-galan, 1999.

Tvillingsystrarna Mary Kate och Ashley Olsen inspirerade stilmässigt redan som unga. Här på filmpremiären till Spice world, 1998

De två legendarerna Diana Ross och Eric Clapton i matchade outfits under en modevisning i London, 1992

Skådespelaren Drew Barrymore och artisten Grace Jones, 1990.

90-talsromansen mellan popstjärnan Kylie Minogue och rockstjärnan Lenny Kravitz var kortvarig, men i vintras återförenades stjärnorna för att spela in en välgörenhetslåt!

Bästa Fresh prince of Bel Air-vännerna Will Smith och Alfonso Ribeiro, 1995.

Foto: TT

Se också: 8 gånger Hailey Bieber rockat 90-talsfrisyrer att inspireras av
1:06

Efter reklamen: Se också: 8 gånger Hailey Bieber rockat 90-talsfrisyrer att inspireras av

(1:06)

Slå på ljud

LÄS MER:

ELLEs stylingredaktör visar hur du stylar höga stövlar till alla tillfällen

Paris Hiltons oförglömliga looks från 00-talet

Stjärnparet Jennifer Aniston och Brad Pitts bästa stilögonblick från 00-talet