Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Chers ikoniska 70-talsstil – 10 looks som aldrig slutar inspirera

28 feb, 2023 
AvAmie Chorr
Cher look 70tal inspiration
Cher är inte bara en fantastisk sångerska. Hon har även hänfört många med sin exceptionella och lekfulla stil, vilket gjort henne till en stor inspirationskälla för yngre generationer. Här är ELLEs favoriter av stilikonens looks från 70-talet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chers stilresa genom tidernaBrand logo
Chers stilresa genom tiderna

Chers väldigt vågade val har alltid landat rätt. Hon gjorde sig ett namn som stilikon när hon och hennes dåvarande make startade ”The Sonny & Cher Comedy Hour” 1971, vilket snabbt blev en succé och även ett program för inspiration då Cher alltid bar uppseendeväckande looks. Och sedan dess har artisten varit en ständigt aktuell inspirationskälla när det kommer till mode.

Cher tvådelad set med pärlor
Cher med hennes dåvarande man Sonny Bono

Chers ikoniska 70-talsstil

Chers 70-talsstil var lekfull och vågad. Hon bjöd på allt från nakenklänningar till cat suits, denim och virkat. ELLE har samlat några av stilikonens bästa looks från just 1970-talet. Scrolla ner och inspireras!

Annons

THE NAKED DRESS

1974 anlände Cher till Met-galan iklädd hennes välkända “naked dress", designad av Bob Mackie. Den skira, pärlbroderade klänningen med fjädrar var för sin tid ett rejält statement. Looken golvade världen och visade att Cher verkligen inte är rädd för att ta plats.

OSCARSgalan

Även denna look signerad Bob Mackie är en som ofta lyfts upp som en av Chers bästa genom tiderna. Den tvådelade dressen har använts som inspiration för många galalooks än idag. Kim Kardashian är ett stort fan av Chers vintagestilar och lät till exempel sy upp ett snarlikt gult set inför halloween 2017.

Annons

En Lila dröm

När det kommer till ”gnistrande plagg-trenden” – har ingen någonsin burit så mycket som Cher. De mest ikoniska inkluderar dem vi nämnt ovan ”The naked dress”, det gula setet och så har vi denna lila dröm. Det dem tre har gemensamt är: Bob Mackie. Vilket helt klart tyder på att Bob Mackie under 70-talet var hennes kreativa högra hand - när det gällde att ta fram otroliga designs.

CATSUIT

Annons

Vi vet vid det här laget att ett "second skin"-plagg var en given favorit och något Cher bar ofta på scen. Vanligtvis var hennes catsuits prydda med glitter och Swarovski – men hon tackade inte heller nej till lite mer nedtonade färger. Dock såg hon till att aldrig vara blyg när det kom till detaljerna. Om det inte var cut outs skulle det gärna vara en djup urringning.

Cher i leotard 70talet

Glitter och GLAM

Långt svart svall, dramatiska ögonfransar och färgglad ögonskugga kommer för alltid vara Chers signum. “Aldrig rädd för att vara annorlunda" är ett citat som ofta nämns när man skriver om Cher. Vilket man kan tänka sig inspirerade andra att våga sticka ut. För när hon började bära crop tops i olika modeller under 70-talet – från blommigt, enkelt och monokromt till fjärilsbraletter – var det inte många som vågade sig på det!

Annons

VIRKAT

Cher lekte mycket med mönster, broderier och färg under 70-talet och vi älskar sättet hon gjorde det på! Ett av de element som alltid har varit en del av artistens garderob är statement-toppar. Stjärnan matchade gärna dem med minikjolar i läder, jeans, midikjolar eller utsvängda byxor.

Cher I virkad top

Cowboyhatten

En av accessoarerna och plaggen som snabbt kopplades till Cher genom hennes karriär var cowboyhatten. Här tillsammans med en leotard, nätstrumpbyxor 1978.

Annons

Denim

Det är mycket från Chers 70-talsstil som vi ser i modebilden idag. När hon inte var fullt dressad i iögonfallande Bob Mackie-design, älskade Cher att bära jeans. Favoriten var Levis 501!

Foto: TT, Instagram

Annons