Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

14 ikoniska kändis-brudklänningar genom tiderna

15 feb, 2023 
14 kändisars ikoniska brudklänningar genom tiderna
Det finns snygga brudklänningar. Och så finns det ikoniska brudklänningar! Från Bianca Jaggers tidlösa look till Grace Kellys välkända kreation och Hailey Biebers långa slöja – ELLE listar kändisarnas mest minnesvärda brudlooks genom tiderna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-taletBrand logo
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-talet

Det finns några bröllop som aldrig slutar att inspirera nya kärlekspar. Och som aldrig slutar vara relevanta och omtalade. Detsamma gäller såklart brudklänningar och brudlooks.

Bland dessa finner vi Dianas puffärmar, Grace Kellys spetsdröm och Bianca Jaggers set med kavaj och kjol. Och Victoria Beckhams Vera Wang-dröm! ELLE listar 14 ikoniska brudklänningar och brudoutfits genom tiderna.

Bianca Jagger 1971

Bianca Jagger brudklänning
Bianca Jagger brudklänning

Bianca och Mick Jagger gifte sig i St Tropez, 1971 och Biancas ikoniska brudlook inspirerar än idag. Istället för en klassisk brudklänning bar hon ett set med vit kjol och kavaj signerad Yves Saint Laurent. På huvudet bar hon en stor hatt med en slöja fäst på och sandaletterna hade öppen tå. Vi älskar varje detalj!

Annons

Victoria Beckham 1999

Sommaren 1999 gifte sig Victoria och David Beckham under ett storslaget bröllop med drygt 200 gäster. Under ceremonin bar Victoria en satinklänning signerad Vera Wang och matchade med en guldkrona på huvudet, från Slim Barrett.

Senare under bröllopet bytte de om till de här lila kreationerna, vilka har kommit att bli minst lika ikoniska som själva bröllopskläderna.

Audrey Hepburn 1954

Audrey Hepburn brudklänning

Audrey Hepburn gifte sig med Mel Ferrer i Schweiz, 1954 och klänningen hon bar har kommit att bli en av de mest ikoniska genom tiderna. Den tidstypiska tyllklänningen i ballerinalängd är signerad Pierre Balmain. Den hade hög krage, puffärm, markerad midja och stor rosett baktill. Istället för slöja bar Audrey ljusa rosor i håret.

Annons

Solange Knowles 2014

Solange Knowles bröllopslook

När Solange Knowles gifte sig med Alan Ferguson 2014 bar hon en brudlook som har kommit att bli omskriven om och om och om igen. Paret anlände till ceremonin med cykel och bruden bar en jumpsuit med cape signerad Stéphane Rolland. Efter vigseln bytte hon om till en Kenzo-klänning.

Sophie Turner 2019

Sophie Turner och Joe Jonas gifte sig vid ett kändistätt bröllop i Provance, 2019. Dagen till ära bar bruden en skräddarsydd klänning av Nicolas Ghesquière för Louis Vuitton, med lång spetsärm, öppen rygg och slöja.

Annons

Kate Moss 2011

Kate Moss brudklänning 2011

Kate Moss brudlook från 2011 när hon gifte sig med Jamie Hince har kommit att bli ikonisk. Bröllopet ägde rum på engelska landsbygden och Kate bar en skräddarsydd klänning från John Galliano med bohemiska vibbar.

Yoko Ono 1969

Yoko Ono john lennon bröllop 1969

När Yoko Ono gifte sig med John Lennon i Gibraltar, 1969, bar hon en vit miniklänning matchat med solhatt, stora solglasögon, sneakers och knähöga strumpor.

Annons

Hailey Bieber 2019

Hailey och Justin Bieber gifte sig i september 2019. Och Hailey skapade ett modeögonblick att minnas. Hon bar fyra klänningar under bröllopshelgen, bland annat den här wow-klänningen signerad Virgil Abloh för Off-White. Spetsklänningen var i off shoulder-modell och hade en lång slöja med texten ”till death do us part”.

Serena Williams 2011

Serena Williams och Alexis Ohanian gifte sig i New Orleans 2017, med en rad världskändisar på gästlistan. Den modeintresserade tennisstjärnan bar inte bara en, utan två, klänningar dagen till ära. Under ceremonin var hon iklädd den här fantastiska kreationen av Sarah Burton för Alexander McQueen. Hon matchade med diamanter som sägs ska vara värda drygt 35 miljoner svenska kronor.

Beyoncé 2008

4 april 2008 gifte sig Beyoncé och Jay Z och de allra flesta detaljerna kring bröllopet har förblivit hemliga. Först flera år senare avslöjade artisten för första gången bilder på sin brudklänning. Den vita, axelbandslösa klänningen med draperingar var faktiskt utvald av artistens mamma, Tina Knowles.

Annons

Prinsessan Diana 1981

Det går såklart inte att prata om ikoniska brudklänningar utan att nämna prinsessan Dianas skräddarsydda kreation – skapad av David och Elizabeth Emanuel – med gigantiska puffärmar, marängkjol, spetsvolanger och långt släp, 1981.

Hillary Duff 2019

I slutet av 2019 gifte sig Hillary Duff med Matthew Koma och klänningen stod för ett stilögonblick som verkligen insprierade. Den elfenbensvita klänningen från Jenny Packham hade öppen rygg, markerade axlar och en ärmar som blev till en cape.

Annons

PRISCILLA PRESLEY 1967

Priscilla och Elvis Presley gifte sig i Las Vegas, 1967 och bruden bar en klänning i sidenchiffong med lång spetsärm dekorerad med paljetter. Detta matchades med en traditionell slöja och krona.

Grace Kelly 1956

Grace Kellys brudklänning

Grace Kelly gifte sig med Rainier den tredje av Monaco 1956 och hennes klänning benämns än idag som en av de mest ikoniska genom tiderna. Silkesklänningen med spets är skapad av kostymören Helen Rose.

Foto: TT/Getty images

Se kändisarna som ska gifta sig 2023Brand logo
Se kändisarna som ska gifta sig 2023

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons