Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Vegetarisk och vegansk helgmat med italienska smaker – 12 recept

03 dec, 2020 
Recept på vegetarisk och vegansk helgmat med italienska smaker
Italiensk mat är alltid ett säkert kort! ELLE Mat & Vin listar 12 vegetariska och veganska rätter med inspiration från Italien.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa BillgrenBrand logo
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

Få saker säger helglyx så mycket som en vällagad och smakrik måltid med det lilla extra. Vi har vänt oss till det italienska köket och samlat 12 fantastiska rätter som garanterat sätter lyxkänsla på din helg. En gemensam nämnare för alla rätter är att de antingen är vegetariska eller veganska. Smaklig spis!

1. Ugnsbakade fikon med getost

Bjud på goda ugnsbakade fikon med getost och valnötter! De ugnsbakade fikonen passar perfekt som förrätt eller matigare tilltugg. Getosten kan även bytas ut till annan valfri krämig ost, som ricotta eller gorgonzola.

Till receptet >>

Recept på ugnsbakade fikon med getost

2. Pizza med gorgonzola och äpple

Inga italienska recepttips utan en eller flera läckra pizzavarianter. Denna italienska pizza med en twist kan mycket väl bli din nya favorit. Pizzan toppas med parmesan och krämig gorgonzola, friska äpplen och mild schalottenlök.

Annons

Till receptet >>

Recept på pizza med gorgonzola och äpple

3. Grillad zucchini med bönor och mandel

Komplettera måltiden med en fräsch och lyxig sallad. Denna grillade zucchinisallad med bönor och knapriga salta mandlar är både underbart god. Rätten passar utmärkt som en lättare förrätt eller huvudrätt. Addera halloumi, falafel eller ett annat vegetariskt tillbehör som du föredrar och du har genast en magisk huvudrätt!

Till receptet >>

Recept på grillad zucchini med bönor och mandel

4. Pizza med rödlök, rödbetor och timjan

Oemotståndlig pizza i riktig lyxförpackning. Denna vegetariska pizza med rödlök och rödbetor är helt omöjlig att inte älska. Dessutom är den en riktig fröjd för ögat, vilket alltid är ett plus. Toppa med timjan och färska örter som du gillar lite extra mycket innan servering.

Annons

Till receptet >>

Recept på pizza med rödlök, rödbetor och timjan

5. Handskuren pappardelle med svamp och mandlar

Det blir inte mycket lyxigare än att göra sin egen pasta. Att baka pasta är inte nödvändigtvis så knepigt som det låter, utan snarare ett roligt projekt. ELLE-profilen Sandra Beijer tipsar om handskuren pappardelle med svamp och mandlar som du inte får missa. Notera att du behöver en pastamaskin, men annars är du all set!

Till receptet >>

Recept på handskuren pappardelle med svamp och nudlar

6. Auberginerullar med tomat och mozzarella

En färgstark favorit som verkligen förgyller matbordet. Auberginerullarna med tomat och mozzarella är verkligen allt och lite till – smakrika, krämiga och fullproppade av nyttigheter! Ett fräscht tillbehör som gör sig allra godast tillsammans med lite bröd.

Annons

Till receptet >>

Recept på auberginerullar med tomat och mozzarella

7. Läcker minipizza med mozzarella

Minipizza är perfekt som mellanmål, tillbehör eller festlig komponent till helgmåltiden. I detta recept plockar du bort den lufttorkade skinkan och får en magisk liten pizza som för tankarna till storfavoriten caprese. Garanterad succé!

Till receptet >>

Recept på minipizza med mozzarella

8. Pappardelle med falafel, aubergine och tomater

Sugen på pappardelle men du saknar en pastamaskin? Självklart går det att lösa. Till den här pastarätten använder du antingen pappardelle eller annan bandpasta som du är sugen på. Pastan serveras med knaprig falafel, läcker aubergine och saftiga tomater. En riktig drömmåltid helt enkelt!

Annons

TILL RECEPTET >>

Recept på pappardelle med falafel, aubergine och tomater

9. Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver

Vi är nog många som längtar efter resande i dessa tider. Ett bra sätt att stilla suget åtminstone lite grann är att inspireras av Medelhavets underbara smaker. Pasta carciofi är en svårslagen pastarätt med lena kronärtskockor, söta tomater och salta oliver. Smaka av med salt, peppar och hackade kryddörter.

Till receptet >>

Recept på pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver

10. Spröd pizza med mozzarella och citron

Den här pizzan må inte ha mängder av ingredienser, men låt dig inte avskräckas! Tänk snarare att det är en tidseffektiv rätt full av smak. Den fräscha pizzan innehåller både mozzarella och citron och toppas med salt, chiliflingor och basilika precis före servering. Perfekt med ett glas bubbel!

Annons

Till receptet >>

Recept på spröd pizza med mozzarella och citron

11. bondpasta med potatis, gröna bönor och pesto

Inspireras av den mångfacetterade ELLE-profilen (och pastafantasten) Sofia Wood och testa en italiensk bondklassiker. Kombinationen av pasta och potatis må vara lite speciell för många av oss, men resultatet trollar genast bort all skepticism. Pastan som görs i receptet är helt äggfri och det går självklart bra med köpepasta också.

Till receptet >>

Sofia Woods recept på italiensk bondpasta med potatis, gröna bönor och pesto

12. Pastasallad med pesto

Vem har sagt att pastasallad inte kan vara lyxig? ELLE-profilen Catarina Königs pastasallad med pesto är en riktig höjdare. Pastasalladen serveras med egengjord nötfri pesto på rostade solroskärnor, basilika, vitlök, parmesan och rapsolja. Det blir inte godare än så här!

Annons

Till receptet >>

Recept på Catarina Königs pastasallad med pesto

LÄS MER:

11 lyxiga vegetariska och veganska rätter att testa i helgen

Vegetarisk och vegansk helgmat med asiatiska smaker – 8 recept

7 vegetariska recept med inspiration från Mellanöstern

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons