Minipizza med mozzarella

Recept på minipizza med mozzarella

Italiensk favorit med en twist! Pita-pizza caprese är gott och lättlagat. Perfekt som förrätt, tillbehör eller lyxigt mellis.
18 mars, 2020

4 portioner

Du behöver:

400 g körsbärstomater

2 mozzarella à 125 g

4 pitabröd

4 skivor lufttorkad skinka

Garnering:

Lite olivolja

1/2 kruka färsk basilika

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225° varmluft.
  2. Skiva tomaterna och mozzarellan och fördela på pitabröden.
  3. Riv skinkan i mindre bitar och lägg mellan tomaterna och osten.
  4. Grädda i ugnen i ca 8 minuter tills osten smält och skinkan är spröd.
  5. Droppa lite olivolja och strö färsk basilika över pizzorna och servera.
Recept på minipizza med mozzarella

Minipizza med mozzarella.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Spröd pizza med mozzarella och citron

Brunchpizza med ägg och spenat

Ljus pizza med betor och chèvre

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: