Spröd pizza med mozzarella och citron

Spröd pizza med mozzarella och citron

Laga denna fräscha pizza – det kommer bli succé! Det är inte många ingredienser, men låt dig inte avskräckas av det. Den är nämligen supergod! Servera gärna med ett glas bubbel.
09 mars, 2020

4 portioner

Du behöver:

2 förpackningar pizzadeg

Topping

2 ekologiska citroner

250 g mozzarella

Olivolja

Garnering:

Flingsalt

Torkade chiliflingor

Färsk basilika

Så här gör du:

1. Värm ugnen till 275°.

2. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.

3. Rulla ut pizzadegarna på bakplåtarna. Tryck inifrån och ut för att få till en fin kant som bubblar upp. Obs! Kavla inte!

4. Skär citronerna i papperstunna skivor, använd gärna en mandolin, men en vass kniv funkar också.

5. Riv mozzarellan i små bitar med fingrarna.

6. Fördela mozzarellan över pizzorna.

7. Lägg citronskivorna ovanpå och droppa olivolja över.

8. Grädda pizzorna i 8–10 minuter tills de får fin färg. Grädda dem en och en för bästa resultat.

9. Strö salt, chiliflingor och basilika över pizzorna, skär i bitar och servera gärna på en skärbräda.

Spröd pizza med mozzarella och citron

Spröd pizza med mozzarella och citron.

Av: Kristina Høelg
Foto: Line Falck

LÄS MER:

Naan-pizza med getost och bakade rödbetor

Ljus pizza med betor och chèvre

Höstens godaste kantarellpizza med vitlökscrème och pinjenötter

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: