10 goda recept på varm sommarmat

varma sommarrätter, recept

Paprikasalsa, grillad lax på cederträ eller varför inte tryffeltoppad sparris? Listan på goda sommarrätter kan göras lång – vi har samlat 10 goda recept.
09 juni, 2021
Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträtten
1:15

Efter reklamen: Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträtten

(1:15)

Slå på ljud

Dagarna blir längre och tid för middagar likaså. Värmen kan lätt sätta krokben för smakfantasin och idéerna lyser med sin frånvaro i eftermiddagssolen. Men en riktigt god (och varm) rätt i skuggan är inte helt fel.

Avrunda dagen med en riktigt smarrig middag. Behöver du inspiration? Vi listar 10 recept på varm sommarmat.

1. KYCKLINGSPETT MED TOMAT- OCH PAPRIKASALSA

Grillade kycklingspett med läcker tomat- och paprikasalsa. Serveras på krispigt rostat bröd. En perfekt rätt att servera i sommarvärmen!

TILL RECEPTET>>

2. LÖJROMSPIZZA

Vem gillar inte pizza? Den italienska favoriten är alltid ett säkert kort att servera! Twista den för en extra somrig touch. Löjromspizzan är inte bara supergod utan även enkel att laga. Passar perfekt att bjuda på i sommar!

TILL RECEPTET>>

3. KRÄMIG SPARRISPASTA MED PINJENÖTTER OCH PARMESAN

Ta vara på sommarens läckra primörer! Vi kan inte få nog av grön sparris! Addera den i pastan för en läskande rätt med smak av sommar.

TILL RECEPTET>>

4. PASTA A LA BRUSCHETTA MED KRÄMIG BURRATA

Solmogna tomater, vitlök, basilika och rikliga mängder olivolja- enklare och godare blir det inte! Bruschetta-suget kan slå till när som och är extra god att tillaga ihop med pasta som toppas med tryffelolja och parmesan.

TILL RECEPTET>>

5. OXFILÉ MED KROSSAD POTATIS OCH ÖRTKRÄM

Få saker är så gott att grilla som klassisk oxfilé. För att maxa sommarkänslan passar det utmärkt att servera det perfekt grillade köttet ihop med ugnsbakad potatis och örtkräm.

TILL RECEPTET>>

6. PIZZA BIANCA MED OLIVER, RICOTTA, ROSMARIN OCH PINJENÖTTER

En vit pizza utan tomatsås – ja den här varianten toppas med oliver, ricotta, rosmarin, pinjenötter och en krämig buffelmozzarella.

TILL RECEPTET>>

7. GRILLAD LAX PÅ CEDERTRÄ MED YOGHURTSÅS

Genom att grilla en laxsida på cederträ får fisken en riktigt god och subtil röksmak. Tillsammans med den kalla yoghurtsåsen har den en självklar plats på sommarens middagar.

TILL RECEPTET>>

8. FYLLDA PAPRIKOR MED SOLTORKAD TOMAT OCH FETA

Låt smaklökarna sväva iväg till en grekisk ö! Fyll de röda paprikorna med soltorkade tomater och fetaost innan de placeras i ugnen. Serveras med eller utan kött och givetvis med ett gott bröd.

TILL RECEPTET>>

9. VIT OCH GRÖN SPARRIS MED LAX OCH SYRAD GRÄDDE

Snabbt, enkelt och oförskämt gott! Ja så väljer vi att beskriva denna somriga sparrisrätt. Kokt grön eller vit sparris (eller varför inte både och?) som serveras ihop med rökt lax, rom och syrad grädde.

TILL RECEPTET>>

10. GRILLADE BLOMKÅLSKOTLETTER MED GREMOLATA

Grillade grönsaker kan aldrig bli fel! Blomkålskotletter med fräsch gremolata är både gott, nyttigt och väldigt grillvänligt!

TILL RECEPTET>>