Vit och grön sparris med lax och syrad grädde
Dubbelt så gott med både vit och grön sparris!
4 portioner
Du behöver:
4 vita stora sparrisar
8 gröna sparrisar
Salt
Dressing:
1 dl syrad grädde
1 tsk grovkornig senap
2 msk citronsaft
1 tsk honung
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
50 g rom
150 g rökt lax
Färsk dill
Gör så här:
- Rör ihop grädde med senap, citronsaft, honung, salt och peppar i en skål. Låt dra 15 minuter. Skala de vita sparrisarna från knoppen och nedåt, dela dem på längden. Knäck den nedre träiga delen på de gröna sparrisarna. Koka båda sparrissorterna i 3–4 minuter i lättsaltat vatten. Lägg genast i isvatten.
- Låt rinna av och lägg upp på fat. Ringla över dressing, toppa med lax, rom och dill.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth