Vit och grön sparris med lax och syrad grädde

Recept på vit och grön sparris med lax och syrad grädde

Columbus Leth
Koka sparrisen snabbt och ringla över generöst med syrad grädde, rökt lax och rom. En förrätt som är vacker på tallriken, god att äta och oförskämt enkel att laga!
08 april, 2021
Chips med löjromsdipp
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Slå på ljud

Vit och grön sparris med lax och syrad grädde

Dubbelt så gott med både vit och grön sparris!

Bjud på vit och grön sparris med lax och syrad grädde
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

4 vita stora sparrisar
8 gröna sparrisar
Salt

Dressing:

1 dl syrad grädde
1 tsk grovkornig senap
2 msk citronsaft
1 tsk honung
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

50 g rom
150 g rökt lax
Färsk dill

Gör så här:

  1. Rör ihop grädde med senap, citronsaft, honung, salt och peppar i en skål. Låt dra 15 minuter. Skala de vita sparrisarna från knoppen och nedåt, dela dem på längden. Knäck den nedre träiga delen på de gröna sparrisarna. Koka båda sparrissorterna i 3–4 minuter i lättsaltat vatten. Lägg genast i isvatten.
  2. Låt rinna av och lägg upp på fat. Ringla över dressing, toppa med lax, rom och dill.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth