Fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta

Recept på fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta

Winnie Methmann
Om du är en av dem som längtar efter stränderna i Grekland så är det dessa fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta som du ska laga till middag!
12 maj, 2021
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta

Soltorkade tomater och fetaost är rätt salta i sig, så salta försiktigt i den här rätten.

Laga fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

4 röda paprikor
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
180 g soltorkade tomater i olja
1 handfull färsk basilika
40 g pinjenötter
400 g nötfärs
1 msk koncentrerad tomatpuré
150 g vitost, gärna feta
Salt och svartpeppar

Till servering:

50 g rucola
1 fullkornsbaguette

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skölj och halvera paprikorna och ta ut kärnhusen. Lägg paprikahalvorna i en ugnsfast form. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Häll av de soltorkade tomaterna och hacka dem. Skölj och hacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr panna.
  3. Blanda nötfärs, lök, vitlök, tomatpuré, soltorkade tomater, basilika och pinjenötter. Smula fetan grovt och blanda ner i färsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela färsen i paprikahalvorna. Baka av i ugnen i ca 25 minuter, tills köttet är genomstekt. Servera med rucola och gott bröd.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann