Fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta

Recept på fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta

Winnie Methmann
Om du är en av dem som längtar efter stränderna i Grekland så är det dessa fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta som du ska laga till middag!
12 maj, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta

Soltorkade tomater och fetaost är rätt salta i sig, så salta försiktigt i den här rätten.

Laga fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

4 röda paprikor
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
180 g soltorkade tomater i olja
1 handfull färsk basilika
40 g pinjenötter
400 g nötfärs
1 msk koncentrerad tomatpuré
150 g vitost, gärna feta
Salt och svartpeppar

Till servering:

50 g rucola
1 fullkornsbaguette

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skölj och halvera paprikorna och ta ut kärnhusen. Lägg paprikahalvorna i en ugnsfast form. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Häll av de soltorkade tomaterna och hacka dem. Skölj och hacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr panna.
  3. Blanda nötfärs, lök, vitlök, tomatpuré, soltorkade tomater, basilika och pinjenötter. Smula fetan grovt och blanda ner i färsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela färsen i paprikahalvorna. Baka av i ugnen i ca 25 minuter, tills köttet är genomstekt. Servera med rucola och gott bröd.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Ugnsbakad paprika med mozzarella

Här har vi en ny favorit.

Moussaka med oliver och kapris

Grekisk läckerhet full av smak!

Ugnsbakad fetaost med saftiga tomater

Smaskigt tillbehör oavsett årstid.