Grillade blomkålskotletter med gremolata

Recept på grillade blomkålskotletter med gremolata

Betina Hastoft
Grönsaker på grillen är en trend som bara växer för varje år. Bjud på grillade blomkålskotletter med fräsch gremolata. Supergott, grönt och grillvänligt.
27 april, 2021

GRILLADE BLOMKÅLSKOTLETTER MED GREMOLATA

Så enkelt, men otroligt gott! Missa inte att grilla blomkål i vår.

Bjud på grillade blomkålskotletter med gremolata
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

1 blomkålshuvud
Olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Gremolata:

1 knippe slätbladig persilja
1 vitlöksklyfta
1 citron
25 g parmesan

Gör så här:

  1. Skär botten av blomkålen och dela blomkålshuvudet i fyra skivor. Pensla skivorna med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla skivorna 3–4 minuter på varje sida.
  2. Blanda hackad persilja med pressad vitlök och rivet citronskal. Rör ner riven parmesan. Strö gremolatan över blomkålskotletterna och servera.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Grilla vegetariskt och veganskt – 19 recept

SÅ mycket gott!

Bjud på festlig blomkålspalett

Det perfekta tillbehöret!

Grilla vegetariskt – våra gröna grillfavoriter

Testa att grilla vegetariskt! Här är tre vegetariska favoritrecept som blir galet goda på glöden. Prova!