Pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter

Recept på pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter

GUEDES VALERY
Pizza bianca är en vit pizza utan tomatsås men frukta inget, du kommer inte sakna den! Den här varianten toppas med oliver, ricotta, rosmarin, pinjenötter och krämig buffelmozzarella.
18 maj, 2021
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter

Med färdig pizzadeg snor du snabbt ihop den här fantastiska pizzan.

Så lagar du pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter
GUEDES VALERY

4 portioner

Du behöver:

500 g pizzadeg, gärna färdig

Fyllning:

1 liten kvist rosmarin
500 g svarta oliver
1 stor buffelmozzarella
300 g ricotta
3 msk olivolja
Havssalt och svartpeppar
50 g pinjenötter

Topping:

1 näve rucola
8 skivor lufttorkad skinka

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 210°. Hacka rosmarin mycket fint. Skölj och kärna ur oliverna. Rulla eller kavla ut pizzadegen till en stor rektangel. Riv mozzarellan i små bitar. Bred ricotta över pizzabotten.
  2. Fördela mozzarella, oliver och rosmarin över pizzan. Droppa olivolja och strö salt och peppar över.
  3. Grädda i ugnen i 10–15 minuter, strö pinjenötter över pizzan när några minuter återstår av gräddningen. Skölj och torka rucolan.
  4. Ta pizzan från ugnen. Fördela skinka och rucola över pizzan. Droppa lite olivolja över och servera.

Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes

Missa inte

Så lyckas du med pizzakvällen – 3 goda recept och bästa tipsen

Visst kan man leva på pizza?

Pizza bianco med getost och rödbetor

Passar till både förrätt eller varmrätt.

3 lyxiga pizzor med trendiga toppings

Säg hejdå till fulpizzan!