Pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter
Med färdig pizzadeg snor du snabbt ihop den här fantastiska pizzan.
4 portioner
Du behöver:
500 g pizzadeg, gärna färdig
Fyllning:
1 liten kvist rosmarin
500 g svarta oliver
1 stor buffelmozzarella
300 g ricotta
3 msk olivolja
Havssalt och svartpeppar
50 g pinjenötter
Topping:
1 näve rucola
8 skivor lufttorkad skinka
Gör så här:
- Värm ugnen till 210°. Hacka rosmarin mycket fint. Skölj och kärna ur oliverna. Rulla eller kavla ut pizzadegen till en stor rektangel. Riv mozzarellan i små bitar. Bred ricotta över pizzabotten.
- Fördela mozzarella, oliver och rosmarin över pizzan. Droppa olivolja och strö salt och peppar över.
- Grädda i ugnen i 10–15 minuter, strö pinjenötter över pizzan när några minuter återstår av gräddningen. Skölj och torka rucolan.
- Ta pizzan från ugnen. Fördela skinka och rucola över pizzan. Droppa lite olivolja över och servera.
Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes