Somrig och lyxig mingelmat – 9 enkla och goda recept

Somrig mingelmat

Varmare dagar bjuder in till mingelpartyn och fester. Vi listar 9 lyxiga och somriga recept på plockmat att bjuda gästerna på.
01 juni, 2021
5 goda recept med färskpotatis
2:18

Efter reklamen: 5 goda recept med färskpotatis

(2:18)

Slå på ljud

Sommarsäsongen är här och likaså alla mingel och festliga tillfällen som hör årstiden till. Vad passar bättre än att samla vännerna, bjuda på något gott i glaset och lyxig plockmat? Vi listar enkla recept som går snabbt att tillaga, så att du som värd kan lägga desto mer tid till att umgås med dina nära och kära. Här är 9 recept att inspireras av! Och vi lovar att gästerna inte kommer att bli besvikna!

1. Minipizza med mozzarella

Italienska favoriten med en twist! Enkel att bjuda på, bara att ställa fram till gästerna och låta de ta för sig. En lättlagad pizza som för tankarna till en varm sommardag i Milano.

TILL RECEPTET>>

2. Caesarsallad med kycklingspett i glas

Klassiska caesarsalladen blir så mycket festligare när den serveras i små glas. Addera en god dressing och knaperstekt bacon så bjuder du gästerna på ett fräscht och mättande tilltugg!

TILL RECEPTET >>

3. Minipajer och baguetter till mingelpartyt

Små dekorativa pajer och baguetter – fyllda med sommarprimören sparris! Addera ägg, skinka och bacon för ett perfekt tilltugg på mingelfesten.

TILL RECEPTET >>

4. Miniburgare med fetaoströra och rödlöksmarmelad

Blanda i rökt sidfläsk i burgaren för en riktigt saftig smakupplevelse. Miniburgare gjord på högrev med fetaoströra och rödlöksmarmelad har en självklar plats på buffébordet!

TILL RECEPTET >>

5. Gaffel med prosciutto, melon och minimozzarella

Snabbt och enkelt tilltugg som serveras direkt på gaffel = smidigaste plockmaten. Prosciutto, melon och minimozarella, ja denna måste testas!

TILL RECEPTET >>

6. Hemmagjorda langos med goda toppings

Omåttligt populära langosen är ett träffsäkert bjudningsalternativ. Och det är enklare att tillaga än man tror! Toppa med löjrom som blir pricken över i:et!

TILL RECEPTET>>

7. Melonsalsa med mascarpone och serranochips

Perfekt mingelmat att servera direkt i en sked. Somrig salsa med melon, granatäpple, mynta som toppas med basikila-mascarpone och serranochips.

TILL RECEPTET >>

8. Nektarinspett med parma – perfekt till buffébordet

Stor smak i ett litet inlindat parmapaket. Nektarinen sätter en somrig touch i mötet med det salta från skinkan.

TILL RECEPTET>>

9. Paprikaspett med färskost och bacon

Grilla paprikan mjuk i ungen och addera bacon och en krämig fetaoströra. Läggs läckert upp på fat och serveras med den somrigaste örten av dem alla – gräslök.

TILL RECEPTET >>