Melonsalsa med mascarpone och serranochips

Melonsalsa med mascarpone och serranochips.

Perfekta små munsbitar med salsa på melon, granatäpple och mynta toppade med basilika-mascarpone och serranochips. Servera med ett glas bubbel!
01 februari, 2017

4 personer

Salsa:

2 dl fint tärnad melon av valfria sorter

½ granatäpple, kärnorna

4 blad mynta, finstrimlade

1 tsk olivolja

salt och peppar

Basilikamascarpone:

½ kruka basilika

2 msk riven parmesanost

½ tsk olivolja

1 dl mascarpone

salt och peppar

Serranochips:

4 skivor serranoskinka

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar. Mixa basilika, parmesan och olivolja till en grön pasta. Vänd försiktigt ner mascarponen. Krydda. Lägg skinkan på bakplåtspapper och kör i ugn på 225° i 4–5 minuter tills de blivit krispiga och fina.

Melonsalsa med mascarpone och serranochips.

Melonsalsa med mascarpone och serranochips.

Recept: Samantha och Daniel Hartley
Styling: Isabelle Olander
Foto: Lina Eidenberg Adamo

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: