Miniburgare med fetaoströra och rödlöksmarmelad

05 jun, 2018 
AvRedaktionen
Miniburgare med fetaoströra och rödlöksmarmelad.
Miniburgare på högrev med fetaoströra och rödlöksmarmelad. Att blanda rökt sidfläsk i burgarna är en riktig höjdare. Hamburgarna blir otroligt saftiga och får en härligt rökig ton.
Annons

Ca 12 små hamburgare

Tid: 1 timme och 15 minuter

Du behöver:

500 g högrev

300 g rökt sidfläsk i bit

salt

nymalen svartpeppar

valfritt bröd, stansat som rundlar eller skuret i mindre, passade bitar

Rödlöksmarmelad:

3 rödlökar

1 äpple

2 dl socker

2 msk ättikssprit, 12%

1 krm salt

2 stjärnanis

Fetaostöra:

150 g fetaost

1 dl yoghurt 10%

1 vitlöksklyfta

1 tsk honung

salt

nymalen svartpeppar

ruccola

Gör så här:

Börja med att lägga in sidfläsket i frysen tills det blivit riktigt kallt och lite hårt, men inte genomfruset, så blir det lättare att riva det sen. Ta fram färsen så att den hinner bli rumstempererad.

Skala och skiva under tiden rödlöken till rödlöksmarmeladen. Skala och hacka äpplet i grova bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter. Ställ i kylen och låt svalna.

Mosa eller mixa samman fetaosten med yoghurt, vitlök, honung, salt och peppar. Ställ kallt.

Annons

Stansa, eller skär brödet i lagom stora bitar.

Ta ut sidfläsket ur frysen och riv det grovt på ett rivjärn. Blanda med högrevsfärsen, salt och peppar. Provstek gärna en liten bit och smaka av. Låt färsen stå framme i rumstemperatur medan du tänder grillen. Forma färsen till små burgare och grilla dem några minuter på båda sidor. Tänk på att det går ganska fort eftersom de är så små. Arrangera hamburgarna med fetaröra, rödlöksmarmelad och ruccola mellan två brödskivor.

Tips! Blir det rödlöksmarmelad över, håller den ett par månader i kylen. Perfekt att ta fram till sommarens andra grillmiddagar!

Miniburgare med fetaoströra och rödlöksmarmelad.
Miniburgare med fetaoströra och rödlöksmarmelad.

 

Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons