Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Minipajer och baguetter till mingelpartyt

10 jan, 2016 
AvRedaktionen
Minipajer och baguetter till mingelpartyt.
Här är recepten till försvinnande goda pajer med ägg och bacon samt minibaguetter med skinka och sparris. Perfekta tilltugg om du ska bjuda på afternoon tea eller mingelparty.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bacon- och äggpajer

12 portioner

Tid: 1 timme och 20 minuter

Du behöver:

olja till formen

500 g smördeg

lite mjöl för pudring

1 klick smör

1 stor schalottenlök (finhackad)

8 skivor bacon (tärnade)

1/2 tsk finmalen muskot

2 stora ägg

2 msk crème fraiche

salt och peppar

12 vaktelägg

1/2 msk vallmofrö

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Pensla varje hål i en 12-hålig muffinsform med lite olja. Lägg över bakplåtspapper. Rulla ut två tredjedelar av smördegen på en lätt mjölad yta och stansa ut 12 st cirklar som är 10–11 cm i diameter. Pressa ner en smördegscirkel i varje muffinshål. Slå in den resterande smördegen i plastfolie.

Smält smöret i en stekpanna och fräs lök och bacon tills löken är mjuk och baconet knaprigt och brunt. Tillsätt muskot och stek ytterligare 1 minut. Lyft över till en skål och låt svalna i 5 minuter. Vispa i ett ägg, crème fraiche och salta och peppra. Fördela innehållet i muffinsformarna. Pressa försiktigt ner baksidan på en sked för att få ett litet djup i mitten, knäck sedan vakteläggen och häll ner i hålet. Vispa upp det kvarvarande ägget för att pensla kanterna på smördegen. Knäck det återstående ägget och pensla kanterna på smördegen.

Annons

Rulla ut kvarvarande smördeg och stansa ut 12 st cirklar som är 6–7 cm i diameter. Toppa varje paj med en cirkel genom att försiktigt pressa ihop degkanterna med varandra – låt inte ägget smita undan. Grädda i ugnen i 25–30 minuter tills de blivit gyllene. Låt dem svalna i plåten, lossa sedan pajerna genom att försiktigt lyfta bakplåtspappret.

Skinka- och sparrisminibaguetter

12 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

24 sparristoppar

4 stora skivor fin rökt skinka, skurna i tredjedelar eller 6 mindre skivor delade i två

50 g rumsvamt smör

svartpeppar

en rejäl skvätt citronjuice

12 små minibaguetter

salladsdressing (valfritt)

Gör så här:

Koka sparrisen i kokande vatten i 1–2 minuter. Häll av ordentligt och låt torka på hushållspapper. Dela upp sparrisen två om två och rulla in dem i en skiva skinka. Mosa smöret med lite svartpeppar och citronjuice. Dela frallorna på mitten, men dela dem inte helt utan låt dem sitta ihop, som ett varmkorvbröd. Bred på lite smör och lägg på en sparrisrulle i varje bröd. Ringla över lite salladsdressing eller olivolja och balsamvinäger om du vill.

Fler recept till afternoon tea hittar du här >>

Pajer och baguetter till mingelpartyt.
Pajer och baguetter till mingelpartyt.

Av: Sarah Cook

Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons