Lyxlagat med säsongens godaste primörer – 5 recept

29 maj, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Lyxlagat med säsongens godaste primörer – 5 recept
Denna spirande säsong bjuder på färskpotatis, sparris, lamm och rabarber. Duka med din finaste servis och bjud på en frestande festmiddag.
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Äntligen har årets godaste primörer tittat fram och de måste vi ju självklart ta tillvara på! Sparrisen serverar vi tillsammans med ricottapannkakor, stenbitsrom och mascarpone. Färskpotatisen hamnar i en potatissallad med rädisor, dill och perfekt kokade ägg. Varmrätten blir örtigt lamm med tabbouleh och myntagelé. Givetvis blir det rabarber till efterrätt, här som en kompott med hemgjorda maränger och vaniljglass.

RICOTTAPANNKAKOR MED SPARRIS OCH STENBITSROM

Inled middagen med säsongens favoritprimör sparris.

Annons
Lyxiga ricottapannkakor med sparris och stenbitsrom
Rikke Westesen

GRÖN SALLAD MED ÄRTSKOTT OCH ÖRTIG DRESSING

Du kan ersätta kärnmjölken med vanlig mjölk och en skvätt citronsaft.

Grön skön sallad med ärtskott och örtig dressing
Rikke Westesen
Annons

POTATISSALLAD MED RÄDISOR, DILL OCH ÄGG

Denna fräscha potatissallad blir extra matig med krämiga ägg.

Matig potatissallad med rädisor, dill och krämiga ägg
Rikke Westesen

LAMMKOTLETTER MED TABBOULEH OCH MYNTAGELÉ

Ge lammköttet en örtig touch med mynta, persilja och timjan.

RABARBERKOMPOTT MED MARÄNGER OCH VANILJGLASS

Slutet gott, allting gott med denna sötsyrliga dessert.

Sötsyrlig rabarberkompott med maränger och vaniljglass är ett perfekt avslut på middagen
Rikke Westesen
Annons
Innehåller annonslänkar