Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Ricottapannkakor med sparris och stenbitsrom

26 maj, 2023 
AvLouisa Lorang
Recepsromt på ricottapannkakor med sparris och stenbitsrom
Både stenbotsrom och tångrom går utmärkt ihop med dessa ricottapannkakor med sparris!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröraBrand logo
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröra

Ricottapannkakor med sparris och stenbitsrom

Inled middagen med säsongens favoritprimör sparris.

Starta middagen med ricottapannkakor med sparris och stenbitsrom

6 portioner

Annons

Du behöver:

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 dl mjölk
½ citron
250 g ricotta
5 ägg
Smör till stekning

Tillbehör:

500 g gröna sparrisar
Salt
1 msk smör
250 g mascarpone
1 tsk dijonsenap
½ citron
300 g färsk stenbitsrom
2 nävar vattenkrasse

Gör så här:

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Häll mjölken i en annan skål.
  2. Pressa citronen så att du får 1 tsk saft och rör i mjölken. Häll mjölblandningen i mjölken och vispa ihop så att det blir klumpfritt. Tillsätt ricotta och vispa igen tills du har en jämn smet. Vispa i äggen ett i taget till en slät pannkakssmet.
  3. Värm upp smör i en stekpanna och stek 3 små pannkakor i taget – receptet räcker till cirka 24 stycken. Stek pannkakorna i 2–3 minuter på vardera sida på medelvärme eller tills de är lätt gyllene.
  4. Tillbehör: Skölj sparrisen och bryt av den träiga änden. Koka upp lätt saltat vatten med en klick smör i en djup stekpanna och ånga sparrisen i 1 minut. Låt dem rinna av direkt. Blanda mascarpone och dijonsenap i en skål. Skölj och riv citronskalet fint.
  5. Blanda ner 1 tsk citronskal i mascarponeblandningen. Smaka av med salt.
  6. Skölj stenbitsromen och låt den rinna av. Skölj och plocka vattenkrassen. Lägg upp pannkakor, sparris, mascarponekräm och stenbitsrom på ett fat och servera.

Foto: Rikke Westesen

Annons