Grön sallad med ärtskott och örtig dressing
Du kan ersätta kärnmjölken med vanlig mjölk och en skvätt citronsaft.
6 portioner
Du behöver:
2 hjärtsalladshuvuden
3 salladslökar
1 schalottenlök
50 g ärtskott
Kärnmjölksdressing:
2 dl kärnmjölk
2 msk majonnäs
1 näve gräslök
10 droppar tabascosås
Salt och peppar

Carpacciosallad med rostade mandlar och parmesan
Gör så här:
- Dressing: Blanda kärnmjölk och majonnäs i en skål. Hacka gräslök och blanda i. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
- Skölj och plocka hjärtsallad och lägg upp den på en tallrik. Rensa salladslök, skala schalottenlök och hacka båda fint.
- Skölj och plocka ärtskott. Toppa salladen med salladslök, schalottenlök och ärtskott. Ringla över dressing och krydda med salt och peppar. Servera genast.
Foto: Rikke Westesen