Lammkotletter med tabbouleh och myntagelé

Recept på lammkotletter med tabbouleh och myntagelé

Rikke Westesen
Ställ till med en riktig fest och bjud på vitlöksdoftande lammkotletter med tabbouleh och myntagelé!
26 maj, 2023
Såser och röror till grillat
1:11

Efter reklamen: Såser och röror till grillat

(1:11)

Slå på ljud

Lammkotletter med tabbouleh och myntagelé

Ge lammköttet en örtig touch med mynta, persilja och timjan. Myntagelé finns från Olof Viktors.

Bjud på lammkotletter med tabbouleh och myntagelé
Rikke Westesen

6 portioner

Du behöver:

18 lammkotletter
2 hela vitlökar
Olivolja

Tabbouleh:

2 dl couscous
3 dl kokande vatten
3 nävar färsk mynta
3 nävar persilja
1 citron
1 dl kokosflingor
½ dl olivolja
Salt

Till servering:

1 näve färsk timjan
Salt och peppar
Myntagelé eller annan gelé

Så gör du lahmacun – den turkiska lammfärspizzan

Gör så här:

  1. Tabbouleh: Häll couscous i en skål. Häll kokande vatten över, täck skålen med plastfolie och låt dra i 5–10 minuter. Låt couscousen svalna.
  2. Skölj och hacka mynta och persilja. Skölj och riv citronskal. Rör runt couscousen med en gaffel. Vänd i mynta, persilja, citronskal och kokosflingor. Smaka av med citronsaft, olivolja och salt.
  3. Skala vitlökarna och skär varje vitlöksklyfta i två delar på längden. Stek vitlöken (med den platta sidan nedåt) och lammkotletterna i olja, 3–4 minuter på varje sida. Lyft kotletterna från värmen när de är rosa i mitten. Låt vitlöken fortsätta steka på låg värme tills den har fått lite färg.
  4. Servering: Krydda lammkotletterna med salt och peppar och lägg dem på en tallrik med vitlök och timjan. Servera med tabbouleh och myntagelé.

Foto: Rikke Westesen