Lammkotletter med tabbouleh och myntagelé
Ge lammköttet en örtig touch med mynta, persilja och timjan. Myntagelé finns från Olof Viktors.
6 portioner
Du behöver:
18 lammkotletter
2 hela vitlökar
Olivolja
Tabbouleh:
2 dl couscous
3 dl kokande vatten
3 nävar färsk mynta
3 nävar persilja
1 citron
1 dl kokosflingor
½ dl olivolja
Salt
Till servering:
1 näve färsk timjan
Salt och peppar
Myntagelé eller annan gelé

Så gör du lahmacun – den turkiska lammfärspizzan
Gör så här:
- Tabbouleh: Häll couscous i en skål. Häll kokande vatten över, täck skålen med plastfolie och låt dra i 5–10 minuter. Låt couscousen svalna.
- Skölj och hacka mynta och persilja. Skölj och riv citronskal. Rör runt couscousen med en gaffel. Vänd i mynta, persilja, citronskal och kokosflingor. Smaka av med citronsaft, olivolja och salt.
- Skala vitlökarna och skär varje vitlöksklyfta i två delar på längden. Stek vitlöken (med den platta sidan nedåt) och lammkotletterna i olja, 3–4 minuter på varje sida. Lyft kotletterna från värmen när de är rosa i mitten. Låt vitlöken fortsätta steka på låg värme tills den har fått lite färg.
- Servering: Krydda lammkotletterna med salt och peppar och lägg dem på en tallrik med vitlök och timjan. Servera med tabbouleh och myntagelé.
Foto: Rikke Westesen