Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Potatissallad med rädisor, dill och ägg

26 maj, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på potatissallad med rädisor, dill och ägg
Bjud på en somrig potatissallad med rädisor och perfekt kokade ägg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Potatissallad med rädisor, dill och ägg

Denna fräscha potatissallad blir extra matig med krämiga ägg.

Färgglad potatissallad med rädisor, dill och ägg

6 portioner

Annons

Du behöver:

3 ägg
2 nävar färsk dill
4 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
Salt
½ gurka
12 rädisor
2 salladslökar
1 kg kokt potatis

Till servering:

1 näve färsk dill
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka äggen i 6–7 minuter i en kastrull med vatten. Skölj dem i kallt vatten, skala och skär dem i halvor. Skölj och finhacka dillen. Blanda crème fraiche med dill och dijonsenap i en skål. Smaka av med salt.
  2. Skölj gurkan och rädisorna och skär båda i skivor. Skölj och skiva salladslökarna tunt. Skär potatisen i bitar. Servering: Lägg upp potatisen i en skål tillsammans med dressing, gurka, rädisor, ägg och salladslök.
  3. Skölj och plocka dill. Toppa salladen med dill, krydda med salt och peppar och servera.

Foto: Rikke Westesen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons