Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Enkel och god mat till påskbuffén

07 apr, 2020 
9 enkla och goda påskrecept
Är du ute efter enkla och goda recept till påskbuffén? Vi listar 9 underbara recept – från läckert sillfat till lyxig pavlova. Glad påsk!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Påsken är här! Oavsett om du är sugen på en maxad påskbuffé eller något lite mer sparsmakat är det alltid uppskattat med goda recept som inte är för tidskrävande. Vi har samlat 9 enkla och goda recept till påskbuffén – från örtig matjessillskrans till maxad påskpavlova. Bättre kan det knappast bli!

1. Lättlagad örtig matjessillskrans

En läcker sillrätt med karaktär! Sill till påsk känns ju som en nödvändighet, men testa att servera den i ett lite festligare format. Denna örtiga matjessillskrans är lätt att laga och annorlunda i sitt utförande, vilket alltid är välkommet när det vankas högtider. Garnera med dill och körvel och servera med rostat rågbröd. Mums!

Till receptet >>

Recept på örting matjessilskrans
Örtig matjessillskrans. Foto: Betina Hastoft.

2. Sallad niçoise med sparris och marinerade tomater

Addera en underbar fransk touch till påskbuffén tack vare denna salladsklassiker. En lyxig sallad inspirerad av en välkänd fransk favorit med läckra, våriga smaker av sparris. Toppa med basilika vid servering för bästa resultat!

Annons

Till receptet >>

Sallad niçoise med sparris och marinerade tomater
Sallad niçoise med sparris och marinerade tomater. Foto: Stine Christiansen.

3. Dansk sillsallad på rödbetor

Påskens stora färgklick! Om du är ute efter ett gott tillbehör med påskkänsla så är det här receptet för dig. Härlig röra med sill och rödbetor som gör sig extra bra på ägghalvor. Servera som ett festligt tillbehör, ett läckert snack, smaskig förrätt eller kanske pålägg på mackan. Oavsett vilket är det här ett säkert kort!

Till receptet >>

Recept på dansk sillsallad på ägghalvor, påskmat
Dansk sillsallad på ägghalvor.

4. Flädersnaps med äpple

För många av oss är snaps en given komponent vid påskbuffén, men kanske känns det tröttsamt med de färdiga blandningarna som finns i butik? Testa att krydda din egen! Resultatet blir mycket godare plus det är roligare att smaksätta din egen än att köpa färdig. Dessutom är det en enkel process som inte behöver ta så lång tid. Denna flädersnaps med äpple behöver endast stå i kylskåp i ett dygn innan den kan avnjutas – hur bra?

Annons

Till receptet >>

Recept på äppelsnaps till påsk
Flädersnaps med äpple. Foto: Shutterstock.

5. Laxtartar med vaktelägg och löjrom

Lyxigt, smakrikt och enkelt. Många misstar laxtartar för en komplicerad och tidskrävande rätt, men så är inte fallet med detta recept. Denna läckra laxtartar med vaktelägg och löjrom är både fantastiskt god och lättlagad. Om du inte hittar eller kanske inte är sugen på vaktelägg går det precis lika bra med 1/4 hönsägg. Garnera med smörgåskrasse eller timjan vid servering för bästa resultat!

Annons

Till receptet >>

Laxtartar med vaktelägg och löjrom.
Laxtartar med vaktelägg och löjrom.

6. Supersnabbt sillfat med ägg och potatis

Sill, ägg och potatis – det blir nog inte påskigare än så! Kombinera alla tre i form av ett läckert sillfat som går snabbt att sätta ihop och dessutom är magiskt gott. Lägg upp kokt potatis, ägg, äpple, lök och rädisor på ett stort fat och välj ut din favoritsill. Självklart går det lika bra att servera med flera olika sorters sill om du känner för det. Resultatet? Ett stort, färgstarkt konstverk på påskbuffén!

Annons

Till receptet >>

Recept på supersnabbt sillfat med ägg och potatis till påskbuffén
Supersnabbt sillfat med ägg och potatis. Foto: Peter Phillips.

7. Lättbakad citronkaka med kondenserad mjölk

Ingen påskmat utan magiska efterrätter! Runda av måltiden med en frisk, syrlig efterrätt som rensar smakpaletten rejält. Denna lättbakade citronkaka med kondenserad mjölk gör precis det – och är på köpet oemotståndligt god. Låt citronkakan stå i kylen ca 3 timmar innan det är dags för servering. Garnera med läckra, tunna citronskivor och magisk citronmeliss. En toppefterrätt på alla sätt och vis!

Annons

Till receptet >>

Recept på citronkaka med kondenserad mjölk, påskmat
Citronkaka med kondenserad mjölk. Foto: Matilda Lundeblad.

8. Festliga maränger utan ägg

Maränger är både busenkla att slänga ihop och riktigt älskvärda när det kommer till bakverk. Däremot funkar inte den klassiska varianten för dig som antingen är vegan eller äggallergiker. Det här receptet använder sig dock inte av äggvita utan istället aquafaba, spadet från kikärtor. Förberedelserna tar inte mer än 10 minuter, sen är det bara att låta bakverken ta form i ugnen under cirka 75-90 minuter. Riktiga godbitar!

Annons

Till receptet >>

Maränger utan ägg. Toppa gärna med färska bär!
Maränger utan ägg. Foto: IBL

9. Påskig pavlova med rosenblad

Runda av festmåltiden med en maxad tårta utan dess like! Pavlova är perfekt för högtider och den här varianten med rosenblad är som gjord för just påsken. Härligt färgstark, läcker i smaken och en favorit för hela familjen. Runda av med att strö över citronzest, blomblad och hackade pistaschnötter.

Till receptet >>

Recept på påskig pavlova med rosenblad
Påskig pavlova med rosenblad. Foto: Christina Sundien.

LÄS MER:

10 enkla och goda påskrecept med sparris

12 läckra vegetariska recept till påsk

13 lättlagade och lyxiga recept

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons