Lättbakad citronkaka med kondenserad mjölk
06 feb, 2018
AvRedaktionen
Lättbakad och solgul kaka med digestivekex, kondenserad mjölk och citron. Garnera med tunna citronskivor och citronmeliss.
Annons
8–10 bitar
Tid: ca 30 minuter (+ 3 timmar i kylen)
Du behöver:
200 g digestivekex
75 g smör
3 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)
4 msk pressad citronsaft
1 citron (saften + rivet skal)
citronskivor och citronmeliss (till garnering)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smula ner kexen i en bunke, smält smöret och häll över kexsmulorna. Blanda i en mixer eller med mixerstav om det behövs. Fördela blandningen i en smord form med löstagbar kant. Grädda 5 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
Blanda äggulor, kondenserad mjölk, citronsaft och rivet skal. Häll smeten över den avsvalnade kexbottnen och låt stå kallt minst 3 timmar före servering. Garnera med tunna citronskivor och citronmeliss.
Av: Anna Jonassen
Foto: Matilda Lundeblad
Annons