Lättbakad citronkaka med kondenserad mjölk

Lättbakad citronkaka med kondenserad mjölk.

Lättbakad och solgul kaka med digestivekex, kondenserad mjölk och citron. Garnera med tunna citronskivor och citronmeliss.
06 februari, 2018

8–10 bitar

Tid: ca 30 minuter (+ 3 timmar i kylen)

Du behöver:

200 g digestivekex

75 g smör

3 äggulor

1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)

4 msk pressad citronsaft

1 citron (saften + rivet skal)

citronskivor och citronmeliss (till garnering)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smula ner kexen i en bunke, smält smöret och häll över kexsmulorna. Blanda i en mixer eller med mixerstav om det behövs. Fördela blandningen i en smord form med löstagbar kant. Grädda 5 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.

Blanda äggulor, kondenserad mjölk, citronsaft och rivet skal. Häll smeten över den avsvalnade kexbottnen och låt stå kallt minst 3 timmar före servering. Garnera med tunna citronskivor och citronmeliss.

Lättbakad och solgul citronkaka med kondenserad mjölk.

Lättbakad och solgul citronkaka med kondenserad mjölk.

Citronkaka med kondenserad mjölk.

Citronkaka med kondenserad mjölk.

Av: Anna Jonassen
Foto: Matilda Lundeblad

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: