5 italienska vegetariska favoritrecept
Bjud in till en lyxlagad italiensk middag där det gröna står i centrum. Duka upp krämig polenta med spenat och nötig ljummen endivesallad som toppas med citron och pecorino. Baka en fluffig focaccia som får långjäsa så får den en härlig textur. Kvällens stjärna är ribollita, en toskansk brödsoppa, som tillagas med bönor, kål och tomater. Självklart blir det Italiens stolthet till efterrätt – tiramisu!
Polenta med spenat och mozzarella
Krämig polenta är ett suveränt gott tillbehör!
Recept: Polenta med spenat
Ljummen endivesallad med citron och pecorino
När endivesalladen steks i smör och vitt vin får den en mild och lite nötig smak.
Recept: Ljummen endivesallad
Focaccia med pesto
Varje italiensk måltid bör förgyllas av en fluffig focaccia.
Recept: Focaccia med pesto
Ribollita
En matig toskansk soppa med rustika och fylliga smaker – fylld med godsaker.
Recept: Ribollita – toskansk brödsoppa
Tiramisu med apelsinsmak
Runda av middagen med Italiens (och kanske världens) godaste dessert!
Recept: Tiramisu med apelsinsmak