Polenta med spenat och mozzarella
23 aug, 2025
Krämig polenta är ett väldigt gott tillbehör, testa att servera med vitlöksslungad spenat, mozzarella och lite chili. Inte alls dumt!
Annons
Polenta med spenat och mozzarella
Krämig polenta med vitlöksslungad spenat, lite chili och mozzarella.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
Spenat med chili:
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja, till stekning
1 tsk chiliflakes
300 g färsk spenat
Salt och svartpeppar
Polenta:
5 dl vatten
1 dl vitt vin
1 ½ dl snabbpolenta
Salt och svartpeppar
25 g smör
Till servering:
250 g mozzarella (2 pkt)
Nymald svartpeppar
1 tsk rivet citronskal
Gör så här:
- Skiva vitlöken tunt och fräs den lätt i olja tills den blir gyllene. Tillsätt chili och spenat och låt fräsa tills spenaten sjunkit ihop. Krydda med salt och peppar.
- Koka upp vatten och vin i en kastrull. Vispa ner polentan och smaka av med salt, peppar och smör. Polentan ska vara helt slät och ganska lös i konsistensen.
- Fördela polentan i små djupa tallrikar. Bryt mozzarellan i bitar och lägg ovanpå tillsammans med spenaten. Toppa med nymald peppar och citronskal. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons