Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Kräftskiva

Polenta med spenat och mozzarella

23 aug, 2025
Recept på polenta med spenat och mozzarella
Krämig polenta är ett väldigt gott tillbehör, testa att servera med vitlöksslungad spenat, mozzarella och lite chili. Inte alls dumt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Polenta med spenat och mozzarella

Krämig polenta med vitlöksslungad spenat, lite chili och mozzarella.

Krämig polenta med spenat och mozzarella
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

Spenat med chili:

3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja, till stekning
1 tsk chiliflakes
300 g färsk spenat
Salt och svartpeppar

Polenta:

5 dl vatten
1 dl vitt vin
1 ½ dl snabbpolenta
Salt och svartpeppar
25 g smör

Till servering:

250 g mozzarella (2 pkt)
Nymald svartpeppar
1 tsk rivet citronskal

Gör så här:

  1. Skiva vitlöken tunt och fräs den lätt i olja tills den blir gyllene. Tillsätt chili och spenat och låt fräsa tills spenaten sjunkit ihop. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp vatten och vin i en kastrull. Vispa ner polentan och smaka av med salt, peppar och smör. Polentan ska vara helt slät och ganska lös i konsistensen.
  3. Fördela polentan i små djupa tallrikar. Bryt mozzarellan i bitar och lägg ovanpå tillsammans med spenaten. Toppa med nymald peppar och citronskal. Servera direkt.
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Foto: Columbus Leth

Annons