Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Kräftskiva

Tiramisu med ­apelsinsmak

23 aug, 2025
Recept på tiramisu med apelsinsmak
Italienarnas tiramisu kan vara världens godaste dessert – här får den en frisk twist av apelsin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Tiramisu med ­apelsinsmak

Perfekt dessert att förbereda dagen innan – bara att spritsa på grädde och pudra över kakao vid servering.

Läcker tiramisu med apelsinsmak
Columbus Leth
Annons

8 portioner

Tid: 30 minuter + tid i kylen

Du behöver:

4 äggulor
300 g (5 dl) florsocker
1 obesprutad apelsin
500 g mascarpone
1 dl Cointreau
1 ½ dl kall, nybryggd espresso
300 g savoiardikex
5 dl vispgrädde
3 msk kakao

Gör så här:

  1. Vispa ihop äggulor och florsocker i ett par minuter tills blandningen är ljus och luftig. Riv ca 2 msk skal från apelsinen och vänd ner det. Rör ner mascarponen försiktigt, utan att överarbeta smeten.
  2. Blanda Cointreau och kall espresso i en djup tallrik. Doppa hälften av savoiardikexen snabbt i vätskan på båda sidor och lägg dem i ett lager i en form, ca 20 cm i diameter. Bred ut ungefär en tredjedel av krämen över kexen.
  3. Upprepa med ytterligare ett lager doppade kex och ett lager kräm. Avsluta med ett tredje lager kex och resten av krämen överst. Täck formen och ställ i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten.
  4. Vispa grädden. Spritsa eller klicka ut den över tiramisun strax före servering. Pudra med kakao och servera direkt från formen.
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Foto: Columbus Leth

Annons