Ljummen endivesallad med citron och pecorino
23 aug, 2025
Stek endivesalladen i smör och vitt vin, servera med citron och riven pecorino. Ett läckert sätt att inleda middagen!
Annons
Ljummen endivesallad med citron och pecorino
Genom att steka salladen i smör och vitt vin får den en mild och lite nötig smak.
Annons
4 portioner
Tid: 15 minuter
Du behöver:
2 endivesallad
2 msk olivolja, till stekning
1 dl vitt vin
50 g smör
Salt och svartpeppar
Till servering:
100 g pecorino
1 tsk rivet citronskal
1 näve bladpersilja
Gör så här:
- Halvera endiverna på längden så att du får 4 halvor. Stek dem med snittytan neråt i olivolja i 1–2 minuter tills de får färg. Vänd dem försiktigt, tillsätt vitt vin och smör. Låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp salladen varm tillsammans med vätskan från pannan. Toppa med finriven pecorino, citronskal och grovhackad persilja. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons