5 franska favoriter som imponerar
Det franska köket är alltid på tapeten. Det är mat som är välsmakande, klassisk och lätt att ta till sig. Så styr upp en kväll med Frankrike som tema där ni börjar smakresan med friterade ostron och citornmajonnäs, gärna till ett glas champagne. Till varmrätt blir det torskfilé med sauce nage, potatis och blancherade bönor med valnötter och frisk vinägrett. När ni känner er redo för dessert är det choklad-crème brûlée som står på menyn och när suget börjar smyga sig på igen är det dags att duka upp en lyxig ostbricka. Kombinera comté och blåmögelost med inlagda björnbär och rostade honungshasselnötter. Bon appétit!
Friterade ostron med citronmajonnäs
Servera gärna ostronen med ett glas champagne.
Recept: Friterade ostron
Torskfilé med sauce nage
Sauce nage är jättegott till fisk!
Recept: Torskfilé med sauce nage
Blancherade bönor
Supergott tillbehör med valnötter på toppen. Servera ihop med torsken
Recept: Blancherade bönor
Choklad-crème brûlée
Desserternas dessert blir här ännu godare med mjölkchoklad.
Recept: Choklad-crème brûlée
Ost med inlagda björnbär och hasselnötter
Para ihop comté och blåmögelost med inlagda björnbär och rostade honungshasselnötter.
Recept: Lyxig ostbricka