Blancherade bönor med valnötter och dragon
09 okt, 2025
Dessa blancherade bönor serveras med en frisk vinägrett och valnötter, ett tillbehör som funkar till det mesta!
Annons
Blancherade bönor med valnötter och dragon
Supergott tillbehör till både fisk och kött.
6 personer
Annons
Tid: 20 minuter
Du behöver:
50 g valnötter
400 g gröna bönor
Salt
Vinägrett:
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
¼ tsk strösocker
5 msk olivolja
1 msk hackad schalottenlök
1 näve färsk dragon
Gör så här:
- Lägg valnötterna i en skål och häll kokande vatten över dem. Låt dem stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet och klappa dem torra. Hacka dem.
- Bryt av ändarna på bönorna. Blanchera dem i kokande, saltat vatten i 4–6 minuter tills de mjuknar. Skölj dem sedan i kallt vatten, eller låt ligga en stund i en skål med iskallt vatten. Klappa dem torra.
- Vinägrett och servering: Riv vitlöken fint. Rör ihop en dressing av senap, vitlök, vinäger, socker och olivolja. Rör i löken samt lite hackad dragon. Blanda bönorna och valnötterna med dressingen och servera genast.
Foto: Jonny Lindh
Annons