Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Blancherade bönor med valnötter och dragon

09 okt, 2025
Recept på blancherade bönor med nötter och dragon
Dessa blancherade bönor serveras med en frisk vinägrett och valnötter, ett tillbehör som funkar till det mesta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Blancherade bönor med valnötter och dragon

Supergott tillbehör till både fisk och kött.

Blancherade bönor med valnötter och dragon

6 personer

Annons

Tid: 20 minuter

Du behöver:

50 g valnötter
400 g gröna bönor
Salt

Vinägrett:

1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
¼ tsk strösocker
5 msk olivolja
1 msk hackad schalottenlök
1 näve färsk dragon

Gör så här:

  1. Lägg valnötterna i en skål och häll kokande vatten över dem. Låt dem stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet och klappa dem torra. Hacka dem.
  2. Bryt av ändarna på bönorna. Blanchera dem i kokande, saltat vatten i 4–6 minuter tills de mjuknar. Skölj dem sedan i kallt vatten, eller låt ligga en stund i en skål med iskallt vatten. Klappa dem torra.
  3. Vinägrett och servering: Riv vitlöken fint. Rör ihop en dressing av senap, vitlök, vinäger, socker och olivolja. Rör i löken samt lite hackad dragon. Blanda bönorna och valnötterna med dressingen och servera genast.

Foto: Jonny Lindh

Annons