Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Choklad-crème brûlée

10 okt, 2025
Recept på choklad-crème brûlée
Crème brûlée är desserten som aldrig går ur tiden! Här har vi uppgraderat den med mjölkchoklad – rena drömmen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Choklad-crème brûlée

Desserternas dessert får här smak av ljuvlig mjölkchoklad.

Choklad-crème brûlée

6 portioner

Annons

Tid: 25 minuter + tid i ugn

Du behöver:

2 ½ dl vispgrädde
2 ½ dl mjölk
5 äggulor
150 g strösocker (1,7 dl)
200 g mjölkchoklad
Rörsocker

Gör så här:

  1. Häll grädde och mjölk i en kastrull och låt det precis koka upp under omrörning. Vispa under tiden äggulor och strösocker luftigt i en skål.
  2. Smält chokladen i den varma mjölkblandningen och vispa ner ca ¼ av den varma chokladmjölken i äggulorna. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen med resten av mjölken och vispa noggrant tills smeten tjocknar något, det tar 4–5 minuter.
  3. Häll genast smeten i en kall skål eller bunke och låt stå i kylskåp tills den är helt kall, gärna över natten. Sätt ugnen på 150°. Fördela smeten i 6 ugnsformar och ställ dem i en långpanna. Häll kokande vatten i långpannan så att det når upp till ungefär 1/³ av formarna.
  4. Grädda crème brûléerna mitt i ugnen tills krämen har stelnat i 40–50 minuter. Låt dem stå i kylskåp i minst 2 timmar före servering, gärna över natten. Strö ett tunt lager rörsocker över varje crème brûlée och bränn av med en brännare tills sockret är karamelliserat. Servera genast.

Foto: Jonny Lindh

Annons