Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

12 goda snittar och tilltugg till nyårsmiddagen

18 nov, 2020 
Recept på snittar och tilltugg till nyårsmiddagen
Inget nyår utan läckra snittar och tilltugg! ELLE Mat & Vin har samlat 12 favoriter som både är goda och lyxiga.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
12 goda tilltugg till nyårsmiddagenBrand logo
12 goda tilltugg till nyårsmiddagen

Årets nyårsfirande lär få en betydligt annorlunda skepnad jämfört med vad vi är vana vid och då är det extra viktigt att fokusera på detaljer som ändå tillför den där härliga festkänslan. Ett säkert kort är god mat och dryck i glaset – allra helst tillsammans med goda snittar och tilltugg. Vi har samlat 12 festliga snittar och tilltugg som tar nyårsmiddagen till nya höjder.

1. Melonsalsa med mascarpone och serranochips

Får det lov att vara ett lite nytänkande tilltugg? Testa dessa perfekta små munsbitar med salsa på melon, friskt granatäpple och fräsch mynta toppade med basilikamascarpone och serranochips. En smaksensation utan dess like!

Till receptet >>

Recept på melonsalsa med mascarpone och serranochips

2. Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto

Inga snittar utan bruschetta, det är sen gammalt. Här är vår allra godaste version med tomater, fänkålsolja och prosciutto. Toppa med vippor från fänkål eller dill vid servering och hugg in!

Annons

Till receptet >>

Recept på tomatbruschetta med fänkål och prosciutto

3. Chips med löjrom och smetana

Ingen har nog missat de omåttligt populära chipsen med löjrom och smetana. Med busenkla medel kan du få till ett lyxigt tilltugg som passar lika bra på fest som till vardags. Det enda du behöver göra är att lägga ut chipsen på ett stort fat och garnera med löjrom, smetana och hackad gräslök.

Till receptet >>

Recept på chips med löjrom och smetana

4. Lyxiga räkskedar med mozzarella

Ett enkelt, gott och lyxigt tilltugg som du slänger ihop på nolltid. Dessa går förstås lika bra att servera som spett, men för en festlig nyårskänsla gör skedarna mer än vad du tror! Lägg räkor, mozzarella, korianderblad och ingefära på skedar, toppa med lite japansk soja et voilà!

Annons

Till receptet >>

Recept på lyxiga räkskedar med mozzarella och ingefära

5. Halstrade pilgrimsmusslor med chilisås

Pilgrimsmusslor är aldrig fel! Testa ett läckert drinktilltugg som maxar festkänslan på ett kick. Här förhöjs smaken av pilgrimsmusslorna tack vare sweet chili och koriander. Godare blir det inte!

Till receptet >>

Recept på halstrade pilgrimsmusslor med chilisås

6. Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon

Lyxa till det med anklevermousse lagom till nyårsfirandet. Anklevermousse är gott att använda sig av både till förrätten eller tilltugget och går att köpa färdig. Lägg på en bit bröd tillsammans med karamelliserat fikon och du har ett lyxigt tilltugg i en klass för sig!

Annons

Till receptet >>

Recept på anklevermousse med fikon

7. Kronärtskocka med grillad flankstek och persiljeolja

Salt, smakrikt och alldeles utsökt! Det här festliga tilltugget med grillad flankstek och persiljeolja är härligt salt och full av smak. Om du inte är sugen på just flankstek går rostbiff minst lika bra.

Till receptet >>

Recept på kronärtskocka med grillad flankstek och persiljeolja

8. Snittar med gravad lax och äpple

Ute efter en lyxig snitt som är lätt att göra och blir klar på nolltid? Då är det här helt rätt version för dig. Allt du behöver är gravad lax i tunna skivor, äpplen, mörkt bröd, crème fraiche och dill.

Annons

Till receptet >>

Snittar med gravad lax och äpple

9. Hummercarpaccio med avokado och granatäpple

Hummer på nyår är ett självklart val för många. Om du är sugen på något annat än en klassisk hummerrätt kan hummercarpaccio vara något för dig. Denna variant serveras med avokado och granatäpple. Syrligheten från granatäppelkärnorna matchar det söta hummarköttet alldeles utmärkt.

Till receptet >>

Recept på hummercarpaccio med avokado och granatäpple

10. Laxtartar på sked

Lax är en sann trotjänare både på jul och nyår. Bjud på laxtartar, en snabb och lättlagad laxfavorit, som fungerar perfekt både som förrätt och lyxigt nyårstilltugg. Servera på skedar för en snäppet festligare känsla!

Annons

Till receptet >>

Recept på laxtartar på sked

11. Miniomelett med ansjovis

Får det lov att vara en miniomelett eller två? Låt de enkla, fina smakerna i de läckra små omeletterna få tala för sig själva. Om du vill lyxa till det lite extra, servera med en klick crème fraiche och sikrom på toppen!

Till receptet >>

Recept på miniomelett med ansjovis

12. Rågbrödschips med rökt lax och avokado

Rågbröd må låta simpelt, men i detta recept får enkelt rågbröd lyxkänsla på en gång. Basen är rågbrödschips som sedan kompletteras med rökt lax och en len avokadokräm. Matigt, gott och helt klart beroendeframkallande!

Annons

Till receptet >>

Recept på rågbrödschips med rökt lax och avokado

LÄS MER:

8 lyxiga snittar perfekta till nyår

Dryckesexperten: Här är den godaste champagnen till nyår

Så kombinerar du mat med champagne

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons