Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon

Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon.

Anklevermousse är både gott och lyxigt till förrätt eller mingel. Och det bästa av allt – den finns att köpa färdig. Lägg på en bit bröd tillsammans med fikon.
10 februari, 2016

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 tunna skivor baguette

1 tsk smör till stekning

flingsalt

balsamicokräm till garnering

130 g anklevermousse på burk, t ex Le Manoir Alexandre (i delikatessbutiker) 1 msk grovt hackade pistaschmandlar

2 färska fikon

1 msk smör till stekning

2 msk strösocker

2 msk balsamico

Gör så här:

Stek brödet hastigt på båda sidor i smöret. Salta lätt. Fördela anklevermoussen på bröden, gärna som vackra ägg. Det gör du lätt med hjälp av 2 skedar som doppas i varmt vatten och sedan formas moussen som ägg mellan skedarna. Strö över pistaschhacket.

Skär fikonen i klyftor och stek dem mycket hastigt i smöret. Strö på socker och häll i balsamicon och låt det fräsa ihop några sekunder. Servera till moussen. Garnera gärna med lite balsamicokräm runtom.

Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon.

Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent och modell: Ellinor Kolmodin

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: